Kamu Personeline İlişkin Düzenlemeler İçeren Torba Kanun Yayımlandı

Kamu Personeline İlişkin Düzenlemeler İçeren Torba Kanun Yayımlandı

KamuAjans.Com- 6764 sayılı "Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete’nin bugünkü (9 Aralık 2016) sayısında yayımlandı.

Kanunda yer alan düzenlemelerden bazıları şöyle;

**Milli Eğitim Bakanlığında, daha önce kaldırılmış olan Teftiş Kurulu yeniden oluşturuldu. Kurulda, Bakanlık Maarif Müfettişleri ile Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcıları görev yapacak.

**MEB’in bazı personeli Bakanlık Maarif Müfettişi olabilecek. (Maarif Müfettişi, Eğitim Müfettişi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni unvanlarını kazanmış olup halen Bakanlık teşkilatında görev yapmakta olanlar ile Bakanlık teşkilatında şube müdürü ve üstü kadrolarda fiilen çalışmakta olanlar, milli eğitim uzmanı ve milli eğitim uzman yardımcıları Bakanlık Maarif Müfettişi kadrolarına atanabilecek.)

**Yükseköğretim Kanunu kapsamında üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına bu okullarda okul müdürlüğü görevi verilebilecek.

**Engelli bireylerin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine veya birimlerine kayıt ve kabul işlemleri ile engelli birey ve eğitim personelinin ders devam takibi, 1/9/2017 tarihinden itibaren biyometrik kimlik doğrulama sistemi veya kameralı görüntüleme sistemi ile yapılacak.

**Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçi Yardımcılarının harcırah ödemelerinin, emsali personel seviyesine yükseltilmesi sağlandı.

**Üniversite personeline ilişkin disiplin hükümleri ile görevden uzaklaştırma hükümleri yeniden düzenlendi.

**Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM için yeni kadrolar ihdas edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.