"Kamu Personel Rejimi" Şikayet Edildi

"Kamu Personel Rejimi" Şikayet Edildi

Kamu Denetçiliği Kurumuna bu yıl yapılan 4 bin 6 başvuruda, en fazla şikayet konusu, "kamu personel rejimi" oldu.

TBMM (AA) - Meltem Öztürk - Kamu Denetçiliği Kurumuna bu yıl yapılan 4 bin 6 başvuruda en fazla şikayet konusu, "kamu personel rejimi" oldu.

İdarenin her türlü eylem, işlem, tutum ve davranışlarını; hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak üzere kurulan ve 2013'ten itibaren şikayet başvuruları alan kuruma, bu yıl da 4 bin 6 başvuru yapıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumuna 1 Ocak-30 Eylül'de yapılan başvurularda, en fazla şikayet yüzde 27,73 oranıyla "kamu personel rejimi"nden geldi. Bin 111 kişi kamu personel rejiminden şikayetçi olurken, bunu 438 başvuruyla "eğitim-öğretim, gençlik ve spor" izledi.

Kuruma yapılan şikayetlerde üçüncü sırada, 433 şikayetle "çalışma ve sosyal güvenlik" alanı yer aldı.

Başvurudaki şikayet konuları; insan hakları, adalet, milli savunma ve güvenlik, ekonomi, maliye ve vergi, mülkiyet hakkı, çocuk hakları, engelli hakları, orman, su, çevre ve şehircilik, sağlık, enerji, sanayi, gümrük ve ticaret, ulaştırma, basın ve iletişim, sosyal hizmetler, gıda, tarım ve hayvancılık, nüfus, vatandaşlık, mülteci ve sığınmacı hakları, ailenin korunması, bilim, sanat, kültür ve turizm, kadın hakları alanlarında oldu.

Geçen yıldan devreden 977 dosyayla birlikte 30 Eylül'e kadar gelen 4 bin 6 dosya da dahil olmak üzere, toplam 4 bin 983 başvurunun 3 bin 815'i sonuçlandırıldı.

Başvurularda ilk sıra Marmara'da

Bölgelere göre başvuruların dağılımında Marmara ilk sırayı aldı. Marmara'yı İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgeleri izledi.

Başvuruların en fazla yapıldığı il yüzde 20,84 ile İstanbul oldu. Ankara yüzde 16,60 ve İzmir yüzde 5,44 başvuruyla en fazla başvuru yapılan sıralamasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.