Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli İçin Yönetmelik

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli İçin Yönetmelik

Kamuajans.com - Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 7 Haziran 2018 Tarihli ve 30444 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı.

Kamuajans.com - 7/6/2015 tarihli ve 29379 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (m) bentleri Görevde yükselme sınavı: Görevde yükselme suretiyle atanacakların tabi tutulacakları yazılı ve sözlü sınavı, Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu elde edilen unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için yapılan yazılı ve sözlü sınavı,” şeklinde değiştirilmiştir.

<br />

6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri ''(a) bendinde sayılan hükümler geçerli olmak kaydıyla Kurumda en az 6 ay görev yapmış olmak, Görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları,” şeklinde değiştirilmiştir.

<br />

7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendi ''Kurumda en az beş yıl fiilen görev yapmış olmak ve bu sürenin tamamını 5 inci maddenin ikinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi ile (b) ve (d) bentlerinde yer alan unvanlarda ayrı ayrı veya toplam 5 yıl geçirmiş olmak,” şeklinde değiştirilmiş ve ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

<br />

10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası ''Başvuruları uygun bulunmayanlar başvuru sonuçlarının ilanını müteakip üç iş günü içinde bir dilekçe ile Sınav Kuruluna iletilmek üzere İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına itiraz edebilir. Başvurulara ilişkin itirazlar anılan Daire Başkanlığı tarafından değerlendirilir. İtiraz sonuçları ilgililere beş iş günü içinde yazılı olarak bildirilir.” şeklinde değiştirilmiştir.

<br />

11 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve ikinci fıkrasının (a) bendi ''Görevde yükselmeye tabi kadrolara atanabilmek için yazılı sınavda başarılı olmak şarttır. Yazılı sınav, 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavda en az 60 (altmış) puan alanlar başarılı sayılırlar. Yazılı sınavda en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro ve pozisyon sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip personelin tamamı sözlü sınava alınır.” şeklinde değiştirilmiştir.

<br />

12 nci maddesinin birinci fıkrası ''5 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara bu unvanları en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu elde etmiş bulunan personelin atanması, bu Yönetmelikte belirlenen esaslar çerçevesinde kurumca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanlığına, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğüne veya yükseköğretim kurumlarından birine yaptırılacak olan yazılı sınav sonucu ve sınav komisyonu tarafından düzenlenecek olan sözlü mülakat sonucundaki aritmetik ortalama başarı sırasına göre yapılır. Sınavın yapılmasına ilişkin işlemler, ilgili kurumla birlikte hazırlanacak bir protokol ile belirlenir.” şeklinde değiştirilmiştir.

<br />

15 inci maddesinin ikinci fıkrası ''Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınır. Başarı puanı yazılı ve sözlü puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir. Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, sırasıyla; Hizmet süresi fazla olanlara, Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara, Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara, öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenir.” şeklinde değiştirilmiştir.

<br />

29 uncu maddesinin birinci fıkrası ''Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.” şeklinde değiştirilmiştir.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.