Kamu Çalışanı İN Devlet Memuru OUT

Kamu Çalışanı İN Devlet Memuru OUT

KamuAjans.Com-Uzun süredir 657 memur yasası üzerinde çalışan hükümetin yasa üzerindeki değişiklikleri ortaya çıkmaya başladı.Köklü değişiklikler yapacağı belirtilen yasada en önemli değişim devlet memuru sıfatının kamu çalışanı olarak değiştirilmesi olacak.

 Hükümetin önemli çalışmaları arasında yer alan 657 memur yasası üzerinde değişimler başladı öncelikli olarak devlet memuru yerine kamu çalışanı statüsünde olacak 51 yıllık olan 657 yasasının köklü değişime ihtiyaç duyduğunu belirtiliyor.Yeni yasanın verimliliğe göre maaş esasını göze alacağını bu durumun memurların performansını etkileyeceği amaçlanıyor.

Yeni memur yasasının verimlilik ve performansa göre maaş sistemi olacağı bu durumun kamuda olumlu etkileri gözlemleneceğini düşünülüyor.

Cumhurbaşkan'ının daha önce memurlara hitap ettiği girdin mi ölene kadar kal lafı ile memurların maaş uğruna emekliliklerini geciktirmesi gelecek nesile yer açmaması konusunada değinileceği ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet yılmaz'ın sözleşmeli öğretmenlik yasasının memurlar içinde geçerli olacağı memurların 4 yıl sözleşmeli çalışacağı 4 yılın sonunda performansa göre kadroya alınacağı belirtildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.