Kaldırılan Başbakanlığın Personelin Görevlendirilmesi Hakkında Karar Verildi

Kaldırılan Başbakanlığın Personelin Görevlendirilmesi Hakkında Karar Verildi

Kamuajans.com – Türkiye siyasetinde hayata geçirilen başkanlık sistemi sonrasında başbakanlık kaldırılarak Cümhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapılmıştı. Başbakanlıkta görevli yüzlerce personelin kapatılan bakanlık sonrası ne olacağı merak edilirken beklenen cevap geldi.

9/7/2018 tarihli ve 703 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile Başbakanlık kapatılmış, tüm Başbakanlık merkez teşkilatı çalışanları ılc birlikte Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü personeli de Devlet Personel Başkanlığına devredilmiştir Devlet Arşivleri. Başbakanlık merkez teşkilatı içerisinde Genel Müdürlük olarak 3056 sayılı Kanun çerçevesinde faaliyetleri yürütmekte iken, strateji geliştirme, bütçe, satın alma ınuş, idari hizmetler, teknik hizmetler, ulaştırma, terfi, tayin vb. yardımcı.destek hizmetleri olarak tanımlanabilecek faaliyetleri, Başbakanlığın ilgili birimleri tarafından yerine getirilmiştir. Devlet Arşivlerinin 11 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Cumlıurbaşkanlığı'na bağlı müstakil bir başkanlık haline gelmesi yardımcı/destek hizmetleri olarak tanımlayabileceğimiz bu alanlar tamamen Kutumun kendi koordinasyonuna bırakılmıştır. Başbakanlığın yardımcı/destek hizmetlerinde uzmanlaşmış personelinden Devlet Personel Başkanlığına aktarılmış olanlardan 21 personel Devlet Arşivleri Başkanlığına görevlendirilmiştir Kurumun var oluş sebebi olan ana hizmetlerin yürütülmesinde görevli, fiilen arşiv iş ve işlemlerinde çalışan personel 31 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla sürecin tekâmül etmesi ile birlikte Devlet Arşivleri Başkanlığında görevlendirilmiştir

16/7/2018 tarihli Resmî Ga/ete’de yayımlanarak yürürlüğe giren II sayılı Devlet Arşivleri Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Devlet Arşivleri Başkanlığında kadro ihdası yeniden şekillenmiştir. Arşiv uzmanı ve arşiv uzman yardımcısı kadrolarının ihdas edilmesi Kurumun uzun yıllardır beklediği bir durumdur. 11 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin geçici 1 ve 2 nci maddelerde belirtilen mevcut personelin arşiv uzmanı ve arşiv uzman yardımcısı kadıolaıına geçişi, devlet teşkilatında yer alan ve benzer geçiş uygulamalarının yapıldığı diğer kanunlardan farklı bir biçimde ele alınmamıştır.

Devlet Arşivleri Başkanlığında yeniden yapılanma süreci ve insan kaynağı plânlaması 11 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.