İMD'ler 5 Yıldır İşsiz

İMD'ler 5 Yıldır İşsiz

Kamuajans.com - İş ve Meslek Danışmanı, kişilerin en doğru meslek tercihi yapmasına yardımcı olurken, çalışanların çalışma koşullarının iş sağlığı ve güvenliği çerçevesince uygun olmasına da dikkat eder. İş ve meslek danışmanlarının, mesleki gelişim faaliyetlerini kalite sistemleri uyarınca yürütmek ve bireylerin doğru işe yerleştirilmesini sağlamakta da etkin rol üstlendiği bilinmektedir.

Kamuajans.com - İş ve meslek danışmanları, kişilerin meslek seçimlerinde onların istek ve hayallerini de dikkate almak, analiz sürecinden geçirdikten sonra kişilere yardımcı olmak konusunda istekli ve tecrübeli olmalıdır.

İş ve meslek danışmanı (İMD) memurları, İŞKUR bünyesinde çalışmaktadır. Kamu kurumlarında memur statüsünde istihdam ettiği için memur zamları ile maaşına zam yapılmakta ve memurlara tanınan imkanlar İMD personellerine de tanınmaktadır. İMD memuru iş ve meslek danışmanı olarak görev yapmakta ve işsiz kişilere yardımcı olarak onların iş bulmasını sağlamaktadır.

İş ve meslek danışmanı (İMD) memuru olmak için adayın öncelikli olarak lisans eğimini tamamlaması gerekmektedir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra adayların İŞKUR aracılığı ile düzenlenen İMD sertifikası başvurularına katılması ve sınavda başarılı olması gerekmektedir.

Atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanları, twitterda oluşturdukları hashtag ile seslerini duyurmaya çalıştılar.

matmazelmasİMD‏ @mikrovida 55 dk.55 dakika önce

Daha fazla

#İmdler5yıldırİşsiz artik atanmak istiyoruz @jsarieroglu @RT_Erdogan @MaliyeBakanligi @CaferUZUNKAYA @bekirakturk54

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.