İkramiyesi Büyükşehirlerde Yaklaşık 1000 TL Daha Fazla Olan Memurlar

İkramiyesi Büyükşehirlerde Yaklaşık 1000 TL Daha Fazla Olan Memurlar

Kamuajans.com - Devlet memurlarından bazılarına “ikramiye” adı altında yapılan ödemenin miktarı, büyükşehir belediyesi olan yerlerde görev yapanlara, diğer yerlerde görev yapanlara göre her defasında 952 TL daha fazla olabiliyor.

Kamuajans.com - Haklarında geçerli olan düzenlemelere istinaden ikramiye adı altında ödeme yapılan (farklı ücret sistemine tabi) Devlet memurları olmakla birlikte, bu yazımızda sadece mahalli idarelerde (belediye ve il özel idaresi) görev yapanlara ödenen ikramiyeden söz edilecektir.

Mahalli idarelerde görev yapan memurlara yapılan ikramiye ödemesinin miktarı, görev yapılan yerin büyükşehir belediyesi olup olmamasına göre değişmektedir.


Büyükşehir belediyelerinde ikramiye

Büyükşehir belediyelerinde görev yapan memurlara, başarı durumlarına göre ve bulundukları belediyenin toplam memur sayısının en çok %10’una, aylık katsayısının 36.000 gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere, çalıştıkları sürelerle (hastalık ve yıllık izinleri dahil) orantılı olarak, ilgili belediye encümeninin kararıyla yılda en çok iki defa ikramiye ödenebiliyor.

Hesaplanan ikramiye tutarından, dama vergisi ve ödeme tarihinde memurun bulunduğu vergi dilimine göre gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır.

Buna göre, bir büyükşehir belediyesinde görev yapan Devlet memuruna, 2017 yılının ikinci altı ayında geçerli olan aylık katsayısına göre her defasında net 3.115 TL (%15 gelir vergisi diliminde)olmak üzere ve 2017 yılında en çok iki defa ikramiye ödenmesi mümkündür.

Bir memurun 2017 yılının ikinci altı ayında iki defa bu ikramiyeden yararlanması durumunda ise kendisine yapılacak ödemenin toplam net tutarı 6.230 TL kadar olabilecektir.


Diğer belediyelerde ve il özel idarelerinde ikramiye

İl özel idarelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan belediyelerde görev yapan memurlara, başarı durumlarına göre ve bulundukları kurumun (il özel idaresi veya belediye) toplam memur sayısının en çok %10’una, aylık katsayısının 25.000 gösterge rakamı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere, çalıştıkları sürelerle (hastalık ve yıllık izinleri dahil) orantılı olarak, ilgili encümenin (belediye veya il) kararıyla yılda en çok iki defa ikramiye ödenebiliyor.

Hesaplanan ikramiye tutarından, dama vergisi ve ödeme tarihinde memurun bulunduğu vergi dilimine göre gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır.

Buna göre, bir il özel idaresinde veya büyükşehir belediyesi olmayan bir belediyede görev yapan Devlet memuruna, 2017 yılının ikinci altı ayında geçerli olan aylık katsayısına göre her defasında net 2.163 TL (%15 gelir vergisi diliminde)olmak üzere ve 2017 yılında en çok iki defa ikramiye ödenmesi mümkündür.

Bir memurun 2017 yılının ikinci altı ayında iki defa bu ikramiyeden yararlanması durumunda ise kendisine yapılacak ödemenin toplam net tutarı 4.326 TL kadar olabilecektir. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.