İhraç ve Açığa Alınmada Kriterler Değişmelidir

İhraç ve Açığa Alınmada Kriterler Değişmelidir

Kamuajans.com - Başbakanlığın, açıkta bekleyenlerle ile ilgili tüm kurumlara uygulama birliği için genelge gönderilmesini isteyen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “ İhraçlar konusunda da, açığa almada da kriterler tamamen değiştirilmelidir. Hukukun suç saymadığı şeyler kriter olarak kabul edilmemelidir.” dedi.

Kamuajans.com - Koncuk ayrıca  “İnanıyoruz ki, Halep için, tüm mazlumlar için göz yaşı dökenler, kendi insanına da adaleti, hukuku çok görmeyecektir. Umutlar tükenmeden...” diye konuştu. Genel Başkan “Başbakanlık artık açıkta bekleyenlerle ilgili bakanlık, valilik, üniversiteler ve tüm kurumlara uygulama birliği için genelge göndermelidir. Başbakanlık açıktakilerin iadesi ile ilgili bir düzenleme yapmadığı sürece hiç bir kurum doğruyu yapma cesaretini gösteremeyecektir. Şuan yaşanılan, kabul edilemez bir büyük boşluktur.Bu görüntü ülkemize hiç yakışmamaktadır. Hak, hukuk ve vicdan artık harekete geçmelidir.İhraçlar konusunda da, açığa almada da kriterler tamamen değiştirilmelidir.Hukukun suç saymadığı şeyler kriter olarak kabul edilmemelidir.İnsanımıza sahip çıkmak, yokluğa terk etmemek konusunda aklı selim sonunda galip gelecektir.İmanımız, inanç değerlerimiz bunu gerektirir.İnanıyoruz ki, Halep için, tüm mazlumlar için göz yaşı dökenler, kendi insanına da adaleti, hukuku çok görmeyecektir.Umutlar tükenmeden..." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.