İhraç Edilene Özel Sektör Yolu

İhraç Edilene Özel Sektör Yolu

KamuAjans.Com-Kamudan FETÖ bağlantısı gerekçesiyle ihraç edilen, ancak haklarında herhangi bir soruşturma bulunmayan kişilerin özel sektörde işe girebilmesi için yeni bir formül üzerinde çalışılıyor.

Kamudan ihraç edilenlerin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili yeni bir çalışma gündemde. Çalışma, FETÖ bağlantısı gerekçesiyle devletten atılan ancak haklarında bir dava ya da soruşturma bulunmayan kişileri ilgilendiriyor. Bu kişilerin özel sektörde iş başvurularında sorun yaşamaması için bir formül üzerinde duruluyor.

SGK VE YÖK'E TALİMAT

Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarındaki "FETÖ gerekçesiyle ihraç edildi" bilgisi ya da YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıların başvuruların geri çevrilmesine neden olduğu belirtiliyor.

Bunun önüne geçebilmek için SGK ve YÖK'e talimat verildiği ifade ediliyor. Sorunun çözümü için yeni bir kanun hükmünde kararname ya da yasal düzenleme yapılması da gündemde. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.