İhraç Edilen Kamu Görevlileri Emekli Maaş Veya İkramiyesi Alabilirler Mi?

İhraç Edilen Kamu Görevlileri Emekli Maaş Veya İkramiyesi Alabilirler Mi?

KamuAjans.Com-Kamu görevlilerine emekli ikramiyesi emekli olduğunda veriliyor. Kaç yıl hizmet yapmışsa her tam yılına emekli ikramiyesi veriliyor. Tam yıl olmayan sürelere ikramiye ödenmiyor. 25 yıl 6 ay hizmeti varsa 25 yıldan, 33 yıl 11 ay 28 gün hizmeti varsa 33 yıldan ikramiye ödeniyor.

- Emekli ikramiyesini alacak memur, isteğiyle emekliolduğunda, yaş haddinden emekli olduğunda, vazifemalulü olarak veya malul olarak emekli olduğunda, engelli olarak emekli olduğunda memurluk veya memurluk ile birlikte sigortalı veya bağ-kurlu hizmetleri olsa da memurluk hizmetlerine emekli ikramiyesi ödenyor.

GÖREVİNE SON VERİLENİN SSK'LI HİZMETİ VARSA EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDENMİYOR

- Memur görevden çıkarıldıysa, görevine son verildiyse, istifa etmişse emekli ikramiyesi ödenmesindeki kurallar ikiye ayrılıyor.

Birincisi: Memurun SSK'lı, Bağ-Kurlu hizmetleri yoksa, sadece memurluk hizmeti varsa emekli ikramiyesi ödeniyor.

İkincisi: Ancak, memurun SSK'lı, bağ-kurlu hizmetleri varsa, memurluk hizmetine emekli ikramiyesi ödenmiyor, bu durumda 1475 sayılı İş Kanunu Madde 14 hükmünün kuralları kıyasen uygulanıyor. Bu işlemler 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu Madde 89 hükmünde yapılan değişiklik sonucudur.

1475 sayılı İş Kanunu Madde 14 kuralları;

Görevine son verilen işçiye kıdem tazminatı ödemesi yapılmadığı için aynı durumda memurun da görevine son verildiğinde emekli ikramiyesi ödenmez.

Bu konuda detaylı bilgi almak için aşağıda belirttiğimiz adresler ziyaret edilebilir.

HİZMET BİRLEŞTİRMESİ ZORUNLU

Hizmetlerin Bütünleşmesi:

Hizmet bütünleşmesi yapılıp yapılmayacağı, memurun insiyatifinde olan bir durum değildir. Çalışılan ve SGK primleri yatırılmış bir hizmetin göz ardı edilemeyeceğini ve hizmet bütünleşmesinin mecburi bir işlem olarak yapılması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

EMEKLİ MAAŞINDA SORUN YOK. GÖREVDEN ÇIKARILANA DA MAAŞ BAĞLANIYOR

Aylık Bağlanması:

Aylık bağlanmasında memur için Hizmet Yılı + Yaş Grubu yeterli oluyor. Aylık bağlanmasında memur görevinden atılmış olması, görevden çıkarılmış olması, istifa etmesi gibi durumlara bakılmıyor. Memurun memurluk haricinde SSK'lı, bağ-kurlu hizmetlerinin bulunması halinde de aylık bağlanabiliyor.

KAYNAK: Yeniakit

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.