Hizmetinizin 25 Veya 40 Yıl Olmasının Maaşınıza Etkisi Arasında Fark Var Mı?

Hizmetinizin 25 Veya 40 Yıl Olmasının Maaşınıza Etkisi Arasında Fark Var Mı?

KamuAjans.Com-Devlet memurlarının aylık maaş miktarı hesabında, memuriyet kıdem yılı süreleri de göz önünde bulundurulmakta, ancak 25 kıdem yılından sonraki süreler aylık maaşı hiç etkilememektedir.

Devlet memuriyeti süresi, memuriyette geçen ya da geçmiş sayılan süreler esas alınarak “kıdem yılı” şeklinde tanımlanmakta ve kıdem yılı süresi, memurların kıdem aylığı miktarının hesabında ve emekli keseneği (sigorta primi) hesabında kullanılmaktadır.

Tam yıl olarak kullanılan kıdem yılı sürelerinin 25 yıldan fazla olan kısmı ise memurun maaş ödemelerinde ve maaşlarından yapılan kesintilerde dikkate alınmamaktadır.

Kıdem yılının 25 veya 40 yıl olması

Devlet memurlarının kıdem süresi 25 yıla ulaşmış ise ve kazanılmış hak aylık seviyeleri de eğitimleri itibariyle en üst seviyeye çıkmışsa, bundan sonra memuriyette geçirilen süreler mali hakları etkilemiyor.

Örneğin, kazanılmış hak aylık seviyesi 1/ 4 olan iki öğretmenden birinin kıdemi 25 yıl ve diğerinin kıdemi 40 yıl ise, bu iki öğretmenin aylık maaşı aynı miktarda olur.

Öte yandan, memurların emeklilik haklarının hesabında yine 25 yıl sınırlaması uygulanırken, ikramiye miktarı ve emekli aylığı miktarının hesabında kullanılan hizmet sürelerinde 25 yıl sınırlaması söz konusu değildir. Bu nedenle, belli bir yıldan sonra memurların aylık maaşını etkilemeyen hizmet süresi, emekliye ayrılan memurların emekli maaşı ve emekli ikramiyesi miktarında artışa neden olmaktadır.


Memurunyeri.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.