Her Şube Müdürü İçin Ek Gösterge ve Tazminat Oranı Farkları

Her Şube Müdürü İçin Ek Gösterge ve Tazminat Oranı Farkları

Kamuajans.com - Şube Müdürü/Müdür unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının, aylık/kadro dereceleri aynı olsa bile ek gösterge ve/veya tazminat oranları farklı olabiliyor.

Kamuajans.com - GİH Sınıfına dahil kadrolarda görev yapan Şube Müdürlerinin/Müdürlerin ek göstergelerinin ve/veya tazminat oranlarının aynı olmaması, aylık/kadro seviyeleri ve hizmet süreleri aynı olsa bile aynı kadro unvanında maaşlarının aynı olmaması anlamına gelmektedir.


Ek gösterge yönüyle

Meslekleriyle ilgili hizmet sınıflarına (TH, SH, MİAH, DH, EÖH, EH veya AH) ait kadrolarda görev yaparken, kurumlarında veya başka kurumlarda GİH Sınıfı kapsamındaki ilk dört dereceli Şube Müdürü/Müdür kadrolarına atananlar hakkında, (atandıkları kadro derecesi için geçerli olan ek göstergeden düşük olmamak kaydıyla) meslekleriyle ilgili kadrolarda kazanılmış hak aylıkları itibariyle alabilecekleri ek göstergeler uygulanır.

Bu durum, Şube Müdürü/Müdür kadrosunda 1.derecede 2200 ek gösterge uygulanması gereken personelden bazıları hakkında 3000 veya 3600 ek gösterge uygulanmasını mümkün kılabilmektedir.


Tazminat oranı yönüyle

Devlet memurlarından Şube Müdürü/Müdür unvanlı kadrolarda olanların maaş hesabı yapılırken esas alınan unsurlardan olan özel hizmet tazminatının oranı, bazı eğitimlerle kazanmış olan unvanlar nedeniyle değişebilmektedir.

Bu durum, Şube Müdürü/Müdür kadrosunda 1.derecede %135 oranında özel hizmet tazminatı uygulanması gereken personelden bazıları hakkında %145 veya %155 oranında özel hizmet tazminatı uygulanmasını mümkün kılabilmektedir.

Öte yandan, çalıştıkları kurumlardan dolayı Şube Müdürü/Müdür unvanlı personelden bazıları hakkında özel hizmet tazminatı yerine adalet hizmetleri tazminatı uygulandığından, bu kapsamdakiler için tazminat oranı 1.derecede %175 olmaktadır.

(Adalet Hizmetleri Tazminatı; Yüksek mahkemeler, Yüksek Seçim Kurulu, Sayıştay, il ve ilçe seçim kurulları, adli, idari ve askeri yargı kuruluşları, ceza infaz kurumları ve icra müdürlüklerinde görev yapanlara ödeniyor.)


Şube Müdürlerinin/Müdürlerin ek göstergesi ve tazminat oranı

Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 1.derece Şube Müdürü kadrosunda görev yapanlar hakkında; eğitim durumları ve kariyerleri itibariyle uygulanan ek göstergeler ile kurumlara göre değişen tazminat türüne göre uygulanan tazminat oranının ne kadar olduğu bilgisi aşağıda gösterilmiştir. 

Şube Müdürleri

(eğitim ve kariyerlerine göre)

Ek Göstergeleri

Tazminat Oranları

Özel Hizmet

Tazminatı alanların

Adalet Hizmetleri

Tazminatı alanların

Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı,

Bölge Plancısı, Uzman Tabip

3600

%155

%175

Jeolog, Hidrojeolog, Hidrolog, Jeofizikçi, Fizikçi,

Matematikçi, Kimyager(TH), İstatistikçi,

Jeomorfolog, Teknik Öğretmen

3000

%145

%175

Veteriner Hekim, Tabip, Diş Tabibi, Eczacı,

Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen dallarda

bu Tüzüğe göre uzmanlık belgesi alanlar ile aynı

dallarda doktora yapmış olanlar

3600

%145

%175

Arkeolog

2200

%145

%175

Vaiz, Avukat, Öğretmen, Hemşire (mesleki lisans),

Polis (yükseköğrenimli), Ekonomist, Yöneylemci,

Ekonometrici, diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri

3000

%135

%175

Diğerleri (ek göstergesi 2200 olan)

2200

%135

%175

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.