Hainler Ayıklanırken Mağduriyete Fırsat Verilmemelidir

Hainler Ayıklanırken Mağduriyete Fırsat Verilmemelidir

KamuAjans.Com-Eğitim-Bir-Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, “Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütleriyle mücadele edilmeli, terörle ilişkisi olanlar devletin kurumlarından temizlenmelidir. Ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz” dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, Yozgat’ta üyelerle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yalçın, Türkiye’nin, 15 Temmuz darbe girişimiyle tarihi bir dönemeçten geçerek işgalden kurtulduğunu söyledi. Milletin bu süreçte tarihi bir duruş sergilediğini ifade eden Yalçın, devletin bir daha zafiyet yaşamaması için her kademede bulunan bütün ihanet şebekelerinin atıklarının temizlenmesi noktasında bir dirayet ortaya konulduğunu kaydetti.

Açığa almaların hızlı bir şekilde gerçekleştiğine, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler hazırlandığına dikkat çeken Yalçın, “Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları devletin kurumlarından temizlenmelidir. Devletin güvenliğiyle birlikte milletin de geleceğine ilişkin güvencesi sağlanmış oldu. Bu beklenen bir şeydi ve bu süreci kesinlikle destekliyoruz. Bu hainlere merhamet etmek, bu millete, bu vatana ihanet etmek demektir. Ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz. Masumların hakkını her şartta ararız. Bu duruşumuzdan şimdiye kadar taviz vermedik, vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni bir tartışma açılmasın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ilgili tartışmalara da değinen Yalçın, bu kurumun kanununun toptan ele alınması gerektiğini dile getirerek, sendika olarak yükseköğretime ilişkin bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki rotasyon tartışmalarının yeni olmadığını belirten Ali Yalçın, 7 Haziran seçimlerinden önce rotasyon konusunda Bakanlığın bir adım attığını ancak Eğitim-Bir-Sen’in önerileri dikkate alınmadığı için tıkandığını, konunun yeniden tartışmalı bir sürecin içine çekilmeye çalışıldığını söyledi.

5. sınıfların yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına dönüştürüleceği tartışmalarına da değinen Yalçın, şöyle konuştu:

“Biz bunun şu an için uygulanabilir bir proje olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın elindeki öğretmen sayısı öncelikle bunun için yeterli değildir. 5. sınıflarda İngilizce dersini 1 saat artırdığınız zaman 16 bin civarında yeni öğretmene ihtiyacınız var. 5. sınıfları İngilizce ağırlıklı sınıflar haline getirdiğinizde 46 bin 500 öğretmen bulmanız gerekiyor. Yapılan son KPSS Yabancı Dil Sınavı’na 17 bin 500 öğretmen girmişti, bunun bin 500’ü atandı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anda faydalanabileceği 16 bin öğretmen var. Bakanlığın burada yapabileceği tek şey var. Buna uygun olan okullarda, proje okullarda bunu uygulayabilir. Daha sonra da sonuçlarını test ederek, verimlilik boyutunu dikkate alarak, diğer okullara uygulanabilirliğine bakabilir.”



Tokat ve Kayseri Şube başkanlarının da katılımlarıyla Sivas teşkilatıyla bir toplantı yapan Ali Yalçın, gündeme ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın ve beraberindeki heyet, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u da ziyaret ederek, eğitim gündemine ilişkin sohbet etti.

eğitimbirsen

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.