Gündelik Miktarı ve Konaklama Bedeli Artan Memurlar

Gündelik Miktarı ve Konaklama Bedeli Artan Memurlar

Kamuajans.com - Harcırah Kanununda yapılan değişiklikle, Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçi Yardımcılarının; teftiş, denetim ve inceleme görevi yaptıkları dönemde alacakları gündelik miktarı ile konaklama bedeli artırılmış oldu.

Kamuajans.com - TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan torba Kanun Tasarısı, 6245 sayılı Harcırah Kanununda değişiklik de öngörüyor. Mecliste dün gece kabul edilen düzenlemeyle; Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçi Yardımcıları, Bakanlık Maarif Müfettişleri ve Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcıları Harcırah Kanununun 33/b maddesi kapsamına alınmış oldu.

<br />

<strong>Gençlik ve Spor Bakanlığı denetçilerinin harcırahı arttı</strong>

<br />

Kurumlara ait kariyer mesleklere özel bir yarışma sınavı ile giren ve belli süreli meslek içi eğitimden sonra özel yeterlik sınavı sonunda atanan  personele yapılan harcırah ödemesi, Harcırah Kanununun 33/b maddesi kapsamında bulunup bulunmama durumlarına göre farklı miktarlarda olmaktadır.

<br />

Kariyer meslek personeli olmalarına rağmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçi Yardımcıları, Harcırah Kanununun 33/b maddesinde sayılmadıkları için teftiş, denetim ve inceleme görevi yaptıklarında emsal personelden daha düşük gündelik ve konaklama bedeli alıyorlardı. Torba Kanunun kabul edilen ilgili maddesinin yürürlüğe girmesiyle, söz konusu personelin bazı görevleri yerine getirirken yararlanacağı harcırah ödemeleri de artmış olacak.  

<br />

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığında “Bakanlık Maarif Müfettişi ve “Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcısı” kadrolarında görev yapacak olanlar da Harcırah Kanununun 33/b maddesi kapsamında yer alacak.

<br />

<strong>2016 yılında kariyer meslek personelinin gündelik miktarı ve konaklama bedeli şöyle</strong>

<br />

Kariyer meslek personelinin harcırah ödemesi

Gündelik Miktarı

Bir Gecelik Konaklama Bedeli

33/b maddesinde sayılanlar

-Ülke düzeyinde teftiş, denetim veya incelemede 

59,70 TL

89,55 TL

-Bölge düzeyinde teftiş, denetim veya incelemede

50,51 TL

75,77 TL

-İl düzeyinde teftiş, denetim veya incelemede

41,33 TL

62,00 TL

33/b maddesinde sayılmayanlar (konaklama gideri ilk 10 gün için hesaplanmıştır)

-Ek göstergeleri 3000 (dahil) - 5800 (hariç) olanlar

40,05 TL

60,08 TL

-Aylık kadro dereceleri 1-4 olanlar

35,24 TL

52,86 TL

-Diğer aylık kadro derecelerinde olanlar

34,18 TL

51,27 TL

<br />

<strong>Torba Kanun Tasarısının kabul edilen maddesi</strong>

<br />

<strong>"MADDE 20-</strong> 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanununun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasına "Maarif Müfettişleri ve Maarif Müfettiş Yardımcıları" ibaresinden önce gelmek üzere "Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Denetçi Yardımcıları, Bakanlık Maarif Müfettişleri ve Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcıları," ibaresi eklenmiştir. <br />

<a href="http://memurunyeri.com"><br />

memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.