Göreve Dönenlere İade-i İtibar Verilir Mi ?

Göreve Dönenlere İade-i İtibar Verilir Mi ?

KamuAjans.Com-15 temmuz darbe girişimi sonrasında fetö terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar neticesinde örgüte bağı olan yada olduğu düşünülen memurların görevlerinden ihraçları gerçekleştirilmeye başlanmıştı.

 Fetö soruşturmasında görevden ihraç edilen memurların ihraç edilmesinin ardından göreve iadelerde peşi sıra gelmeye başladı.Hükümetin daha önce hata payına yer bırakmadan gerçekleştirildiğini belirttiği ihraçlardan açığa alınan ve göreve dönme ihtimali olanların görevlerine iade edilmeye başlanmasıyla gündeme iadeyi itibar konusu gelmeye başladı.

Soruşturmada haksız yere görevden alınan memurların görevlerine iade edilmeleriyle daha önce fetöcü olarak zihinlere kazınması ve çevresi tarafından fetöcü olarak tanımlanmalarından doğan mağduriyet için göreve dönen memurların iadeyi itibar için girişimlerde bulunacağı duyumları almaktayız.

Hükümetin bu konuda herhangi bir çalışması olup olmadığı henüz belli olmamasına rağmen görevine tekrar dönen memurların bu çalışma için ve zedelenen itibarları için iadei itibarın gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Daha önce balyoz ve ergenekon davalarının yaşattığı mağduriyet sonrası yargılanan askeri personeller ile gündeme gelen iadeyi itibar hükümetin takviminide yer almıştı.Ayrıca fetöcülerin mağdur ettiği 2010 KPSS mağdurlarınada uygulanacak olan iadeyi itibarın fetöden yargılanan memurlara uygulanıp uygulanmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacağı kanaatini taşımaktayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.