Görevden Uzaklaştırılmış Olarak Geçirilen Sürelerin Memuriyete Etkisi

Görevden Uzaklaştırılmış Olarak Geçirilen Sürelerin Memuriyete Etkisi

KamuAjans.Com- Görevi başında kalmasında sakınca görüldüğü, gözaltına alındığı veya tutuklandığı için hakkında görevden uzaklaştırma (görevden el çektirme) tedbiri uygulanan Devlet memurunun görevden uzakta geçirdiği süreler, göreve iade edilmesi durumunda memuriyet haklarını etkilemektedir.

Görevden uzaklaştırma tedbiri

Devlet memurlarının çeşitli sebeplerle gözaltına alındıkları, tutuklandıkları veya kamu hizmetinden kaynaklı olarak görevleri başında kalmalarının sakıncalı görüldüğü hallerde, haklarında geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırma işlemi yapılabilmektedir.

Öte yandan, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan FETÖ/PDY darbe girişimi ve terör olayları sonrasında milli güvenlik gerekçesiyle de kamu görevlileri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmaktadır.

Görevden uzaklaştırılan memurlar; görevden uzaklaştırma süresince göreve gelmemekte, aylıklarının üçte ikisini almakta ve 657 sayılı Kanunda öngörü sosyal hak ve yardımlardan (başka bir düzenlemeyle sınırlama getirilen haller hariç) faydalanmaya devam etmektedirler.

Göreve iade edilen memurun hakları

Hakkındaki görevden uzaklaştırma tedbiri kaldırılan memur, görevden uzakta geçirdiği sürelerde yoksun kaldığı memuriyet haklarına kavuşur.

-Aylığının kesilmiş olan 1/3’lük kısmı memura ödenir.

-Görevden uzakta geçirdiği süreler, memurun kıdem süresinden değerlendirilir.

-Görevden uzakta geçirdiği süreler, memurun kademe/derece ilerlemesinde hesaba katılır.

-Kullanmamış olduğu yıllık izin sürelerini, yıllık izinlerin kullanımına ilişkin usule uygun olarak kullanabilir. Örneğin, 2016 yılında görevden uzaklaştırılıp 2017 yılında göreve başlatılan memur, 2016 yılına ait kullanmadığı yıllık izin sürelerini 2017 yılı içinde kullanabilir.


Memurunyeri.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.