Görevden Alınacak ve İade Edilecek Memurlar Var

Görevden Alınacak ve İade Edilecek Memurlar Var

Kamuajans.com - Yeni KHK'lar gelecek. Çok taze bir KHK daha hazırlıyoruz. İstihbarat ile düzenlemeler masada, bir noktaya geldik. Bu KHK'ya yetişip yetişmeyeceğini bilmiyoruz. Düzenleme bu KHK'ya yetişir mi bilmiyoruz. Yeni KHK ile göreve iade edilenler olacak.

Kamuajans.com - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Habertürk TV'de soruları cevapladı. Canikli, FETÖ ihraçlarında valiliklerinin yetkisinin olmadığını, kriterlerin de matematiksel kesinlikte belirlenip kurumlara aktarıldığını ifade etti.  Canikli, ''Yeni bir KHK ne zaman çıkacak? KHK'da, istihbarat çalışması olacağı söyleniyordu, ne oldu?'' diye sordu. Canikli, ''Evet, yeni bir KHK hazırlıyoruz. Genel konular da olacak. İstihbaratla ilgili düzenlemeler de masada. Orada da bir noktaya geldik. Yeni bir yapılandırma olacak. Bu çıkacak KHK'ya yetişir mi bilemiyorum. Görevini etkili olarak getiren bir istihbarat kurmalıyız, yoğun olarak çalışıyoruz.

Ama Acilen bir KHK çıkarmalıyız. FETÖ'yle ilgili yeni ihraçlar var, ayrıca iade olacak. Çalışmalarımız yürüyor. Kapatılan kurumlardan FETÖ mensubu olmadığı tespit edilenler var, daha önce 53 tane açmıştık, şimdi yeni tespitler var.

Sendikadan dönme olacak mı? Banka irtibatlarında bir değişiklik olacak mı? Bir mağduriyet olduğu söyleniyor

Mağduriyet söz konusu değil. Açığa alınan veya kapatılan kurumların çok büyük bir kısmının FETÖ mensubiyeti var. Yaptığımız çalışmalar isabetlidir. FETÖ mensubu olmayanların oranı çok çok düşük. Biz şunu da yaptık. İhraç komisyonu ile itiraz komisyonlarını ayırdık. Bakan ve bakan yardımcılarını komisyonların başına getirdik. İllerin değerlendirme yetkileri yok. İller sadece Ankara'ya intikal ettirecekler. Kriterler, matematiksel olarak belirlenmiş vaziyette ve tüm kurumlara duyurulmuştur. Değerlendirme kurullarını çok yapmadık, farklı uygulamalar olabilir diye.

Ama bazı siyasi partiler bir mağduriyet yaşanıyormuş gibi bir algı oluştuyur bu doğru değil. Hatalar olabilir. OHAL biterken yetki alacağız, ne zaman tespit edersek edelim hatayı tespit ettiğimizde o hatayı gidereceğiz. Mağduriyet olmayacak. Yoksa ortada bir örgüt var. Dehşet bir örgüt, ilkesi yok bu örgütün. Böyle bir örgüte karşı mücadele ediyoruz.'' diyerek açıklamalarına son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.