Görevde Yükselme Yolu İle Lise Mezunlarının Şef Olma Durumu

Görevde Yükselme Yolu İle Lise Mezunlarının Şef Olma Durumu

Kamuajans.com - Görevde yükselme suretiyle Şef unvanlı kadrolara atanmak, görevde yükselme uygulamalarına ilişkin mevzuat hükümlerine göre olmaktadır.

Kamuajans.com - Kamu kurum ve kuruluşlarına ait Şef unvanlı kadrolara görevde yükselme uygulamaları kapsamında atanabilmek için, diğer bazı şartların yanı sıra belli bir eğitim seviyesi şartı da aranmaktadır.


Şef kadrosuna atanmaya ilişkin eğitim şartı

Görevde yükselmede aranacak eğitim şartının alt sınırları 18/4/1999 tarihinde yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"te düzenlenmiş ve kurumların özel yönetmeliklerinde de hangi görev için hangi eğitim şartının aranacağı belirtilmiştir.

Görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda aranacak eğitim şartının alt sınırına ilişkin genel çerçeve belirlenirken;

**Şef kadrosuna atanabilmesi için en az iki yıllık yükseköğrenim görmüş olmak gerekeceği,

**Kurumların kendi özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması şartıyla, orta öğrenim üzerine kurumlarınca açılan en az iki yıl süreli mesleki kursları bitirmiş olanların, iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmasalar bile Şef kadrosuna atanabileceği,

**Kurumların kendi özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması şartıyla, 18/4/1999 tarihinde görevde bulunan Devlet memurlarından lise veya lise dengi okul mezunu olanların, iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmasalar bile Şef kadrosuna atanabileceği hüküm altına alınmıştır.

Bu çerçevede, orta öğrenim üzerine kurumlarınca açılan en az iki yıl süreli mesleki kursları bitirmiş olan veya 18/4/1999 tarihinde memuriyette olan lise mezunu memurların Şef unvanlı kadrolara görevde yükselme suretiyle atanabilmeleri, ancak bu konuda kurumlarının özel yönetmeliklerinde düzenleme yer alması halinde mümkün olabilecektir.

Öte yandan, bazı kurumların özel yönetmeliklerindeki düzenlemelere istinaden lise veya dengi okul mezunlarının görevde yükselme yoluyla Şef unvanlı kadrolara atanması mümkün olabilirken, bazı kurumların yönetmeliklerinde ise bu yönde düzenleme yer almadığından Şef unvanlı kadrolara atanabilmek için en az 2 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olmak gerekmektedir. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.