Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliğine Sözlü Sınav Şartı

Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliğine Sözlü Sınav Şartı

KamuAjans.Com-Kamu görevlilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliği yapabilmeleri için, yazılı sınavın yanı sıra sözlü sınavda da başarılı olmaları gerekecek.

Görevde yükselme ve unvan değişikliğine “sözlü sınav” şartı da getiren 17/10/2016 tarih ve 2016/9380 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı bugün yürürlüğe girdi.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte yapılan değişikliklere göre;

**Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak.

**Yazılı sınavda en az 60 puan alanlar sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

**Adayların başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, 22 Ekim 2016 tarihinden önce yazılı sınavları yapılmış ve sonuçları açıklanmış olan görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavları hakkında uygulanmayacak.

Kurumlar, 6 ay içinde özel yönetmeliklerini, bugün yapılan değişikliklere uygun hale getirecekler. Özel yönetmeliklerinde gerekli değişiklikleri yapıncaya kadar, kurumlar bugün yürürlüğe giren değişikliklere göre işlemlerini yürütecek.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ ESASLARINA DAİR GENEL YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

MADDE 1- 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendinde yer alan “yazılı” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir,

“MADDE 8- Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “yetmiş” ibaresi “altmış” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 12/A maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Şube müdürü, müdür ve bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklardan yazılı” ibaresi “Yazılı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 12/B maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şeklinde değiştirilmiştir.

“Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir ve kuramların resmi internet sitesinde ilan edilir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin ek 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “sözlü sınava ilişkin bükümleri hariç olmak üzere” ibaresi ile üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve ikinci fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Unvan değişikliği yazılı sınavları, kurumlarca belirlenecek görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yaptırılır ve bu sınavlara katılacaklarda, kurumda veya öğrenim durumları ile ilgisi bulunmayan görevlerde belirli süre hizmet yapmış olma şartı aranmaz.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 11- Bu maddenin yayımı tarihinden önce yazılı sınavları yapılmış ve sınav sonuçları açıklanmış olan görevde yükselme veya unvan değişikliğine ilişkin işlemler, yazılı sınavın yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerine göre gerçekleştirilir.

GEÇİCİ MADDE 12- Kurumlar, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerini bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç altı ay içerisinde Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşünü alarak bu Yönetmeliğe uygun hale getirir. Kurum yönetmelikleri yürürlüğe konuluncaya kadar mevcut yönetmeliklerinin bu Yönetmeliğe aykırı olmayan bükümlerinin uygulanmasına devam edilir. Söz konusu yönetmelikler yürürlüğe konuluncaya kadar, bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde uygulama yapılır.”

MADDE 8- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.