Görevde Yükselme Değişikliğine Dava Açıldı

Görevde Yükselme Değişikliğine Dava Açıldı

KamuAjans.Com-Eğitim-İş, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmelik değişikliğinin iptali için dava açtı.

 Eğitim-İş, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmelik değişikliğinin iptali için dava açtı.

22.10.2016 tarih ve 29865 sayılı Resmi Gazete'de, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin değişiklikten önceki halinde, şube müdürü ve müdür düzeyindeki kadrolar için yazılı sınav sonrası sözlü sınav(mülakat) uygulaması yapılmakta ancak bu düzeydeki kadroların altındaki kadrolarda yalnızca yazılı sınavla atama söz konusu olmakta, bunlar için mülakat öngörülmemekteydi. Ancak değişiklikle birlikte tüm görev ve kadrolar için artık yazılı sınavla birlikte mülakat sınavı uygulaması getirildi.

Diğer yandan yine bu yönetmelikte, şube müdürü ve müdürlük düzeyindeki kadroların altındaki kadrolar için yazılı sınavla birlikte mülakat uygulaması getirilmesinin yanında bu yazılı sınavda başarılı sayılma puanı da yetmiş(70) puandan atmış(60) puana indirildi.

Eğitim-İş bu hükümlerin iptali için Danıştay'a dava açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.