Geçici Görevlendirmenin Süresi Ne Kadardır ?

Geçici Görevlendirmenin Süresi Ne Kadardır ?

KamuAjans.Com-Kamu Denetçiliği Kurumu, sağlık nedenleri ile kurum içi geçici görevlendirmenin iptali ve eski görev yerine dönme talebi konusunda yapılan başvuruyu kabul etti.

Olayda şikayetçi, 01/06/2015 tarihinde .... İl Milli Eğitim Müdürlüğüne elektrik teknikeri olarak atandığını, 08/06/2015 tarihli talebiyle kurum içi geçici görevlendirme için dilekçe verdiğini ve bunun üzerine 09/08/2015 tarihinde ... Lisesine geçici olarak görevlendirildiğini, annesinin sağlık sorunları sebebiyle geçici görevlendirmesinin iptal edilerek adı geçen müdürlükteki kadrosuna dönmek için 24/07/2015 tarihinde dilekçe verdiğini, ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 20/08/2015 tarihli ve .. sayılı yazı ile söz konusu başvurusuna olumsuz cevap verildiğini dile getirerek; geçici görevlendirmenin iptalini talep etmişti.

Kamu Denetçiliği Kurumu yaptığı incelemede, kurum içi geçici görevlendirmenin; bir kamu kurumunun mevzuatla belirlenmiş olan görev alanı içinde yer alan "geçici" nitelikteki bir hizmeti ya da değişen ve gelişen sosyal, ekonomik ve kültürel koşulların sonucu olarak ortaya çıkan, henüz örgütsel altyapısı oluşturulmamış ve bir kadro ile ilgilendirilmemiş olan "yeni bir kamu hizmetini" yürütmek amacı ile gerçekleştirilmesi, görevlendirilecek memurların görev ve yetkileri net bir şekilde belirlenerek ve kadroları ile hukuki bağları sürdürülerek yapılması, sunulacak hizmet ile ilgili konuda uzmanlaşmış/durumu uygun olan kamu görevlilerinin hizmetlerine duyulan ihtiyaç net bir şekilde ortaya konulması, belli bir süre ile sınırlı olması ve atamaya yetkili amir tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

KDK şikayetin kabulüne karar verirken aşağıdaki gerekçeye yer verdi:

“İdarenin kamu hizmetlerine ve gereklerine uygun olarak geçici görevlendirme yapabileceği, ancak yüksek yargı içtihatları gözetildiğinde idarelerin geçici görevlendirmeyi öngörülebilir ve süreli olarak yapması halinde hukukun genel ilkelerine ve uygulamalarına uygun olacağı, başvurucuyla ilgili geçici görevlendirmeye ilişkin işlemde ise idare tarafından geçici görevlendirme süresinin belirlenmemiş olması ve söz konusu görevlendirmenin üzerinden yirmi (20) ay geçmesine rağmen kurum içi geçici görevlendirme işleminin devam etmesinde hukuka uyarlılık bulunmadığı, diğer yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde tekniker kadrosu unvanında bulunan şikayetçinin hizmetine ihtiyaç duyulmaması durumunda bu kadronun idare tarafından iptal ihdasının hukuka daha uygun olacağı, konunun da bu çerçevede idare tarafından değerlendirilmesi gerekliliğinin hukuki güvenlik ve öngörülebilirlik ilkeleri açısından önemli olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.