Geçici Görevlendirmede Harcırah Ödenmesinde Bazı Süre Sınırlamaları Var

Geçici Görevlendirmede Harcırah Ödenmesinde Bazı Süre Sınırlamaları Var

KamuAjans.Com-Geçici bir görevin yerine getirilmesi amacıyla memuriyet mahalli dışına gönderilen Devlet memurlarına harcırah ödenmesinde bazı süre sınırlamaları bulunmaktadır.

Memuriyet mahalli dışına geçici görevle gönderilen Devlet memurlarına; yol masrafı, gündelik ve konaklama ücreti unsurlarını içeren geçici görev harcırahı ödenmektedir. Ancak, bu unsurlardan gündelik ve konaklama ücretine ilişkin ödemeler bazı süre sınırlamalarına tabidir.

Geçici olarak görev yapacakları yere varışlarından itibaren gündelik ve konaklama ücreti ödenen memurlara yapılan bu ödemelere ilişkin miktar ve süreler, görevlendirmenin amacına ve görevlendirmenin yurtiçinde veya yurtdışında olmasına göre değişen sınırlamalara tabidir.

Yurtiçi geçici görevlerde

Aynı yerde, aynı iş için ve aynı memura bir yıl içinde en çok 180 gün için gündelik ödeniyor. Geçici görevin ilk 90 gününde tam, sonraki 90 gününde ise 2/3 oranında gündelik ödeniyor.

Bu süreler için memura, ilk 10 günde gündeliğinin %50 fazlasına kadar olan tutarda, takip eden 80 günde gündeliğinin (tam gündeliğin) yarısına kadar olan tutarda, sonraki 90 günde ise gündeliğinin (2/3 gündeliğin) %40’na kadar olan tutarda konaklama bedeli de ödeniyor.

Geçici görev yerinin veya geçici göreve konu işin değişmesi durumunda bu süreler yeniden başlıyor.

Yurtdışı geçici görevlerde

Yurtdışına geçici görevle gönderilenlere ve yurtdışında iken başka ülkelere geçici görevle gönderilenlere, Türkiye'den veya sürekli görevle bulundukları ülkelerden her çıkışlarında, ilk 10 gün için yurtdışı gündelikleri %50 artırımlı ödeniyor. Bu sürede, yatacak yer temini için ödenen günlük yatak ücretinin ilgili personelin gündeliğinin (%50 artırımlı gündeliğin) %40'ını aşan kısmının %70 ayrıca ödeniyor.

Yurt dışı geçici görevin ilk 10 gününden sonrasındaki 170 gününde tam, sonraki günlerinde ise2/3 oranında yurt dışı gündeliği ödeniyor. Bu süreler için memurlara konaklama ücreti ödenmiyor.

Kariyer meslek personelinden bazılarının geçici görevlendirilmesinde

Ülke, bölge ya da il düzeyinde teftiş, denetim ve inceleme yetkisine sahip olan personelin (Harcırah Kanununun 33/b maddesinde sayılanlara) teftiş, denetim ya da incele amacıyla geçici görev yaptıkları sürelerde, haklarında geçerli olan artırımlı gündelikler tam olarak ödenir.

Bu memurların söz konusu geçici görevleri süresince, haklarında geçerli olan gündeliklerin %50 fazlasına kadar olan tutardaki konaklama bedelleri de karşılanıyor.

Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.