Gece Nöbeti Görevi Verilemeyecek Olan Memura İcap Nöbeti Tutturulur Mu?

Gece Nöbeti Görevi Verilemeyecek Olan Memura İcap Nöbeti Tutturulur Mu?

KamuAjans.Com-Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen ve günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde görev yapan Devlet memurlarına, gece nöbeti ve icap nöbeti görevi de verilebilmektedir.

Ancak, Devlet memurlarının bazılarının gece çalıştırılmaları yasaklanmıştır.

Gece çalıştırılmaları yasaklanmış olan memurlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan düzenlemeye göre;

**Engelli memura, kendisi istemedikçe gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmez.

**Hamile memura, hamileliğinin 24 üncü haftasından önceki dönemde tabip raporuyla gerek görülmüş olduğu hallerde gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmez.

**Hamile memura, hamileliğinin 24 üncü haftasından itibaren gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmez.

**Doğum yapan memura, doğum tarihinden itibaren 2 yıllık süre içerisinde gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Bu durumda, çocuğun yaşıyor olup olmadığına bakılmaz.

Gece nöbeti görevi verilmesi yasak olan memura icap nöbeti görevi verilmesi

Sağlık kurumlarında görev yapan personele, icap etmesi halinde nöbete çağrılmak üzere, ilgili sağlık kurumu dışında göreve gelmeye hazır beklemek suretiyle haftalık çalışma süreleri dışında icap nöbeti görevi de verilebilmektedir.

Kendilerine gece vardiyası ve gece nöbeti verilmesi Kanunla yasaklanmış olan memurların, icap nöbeti görevi verilen personelden olmaları durumunda, bu personele icap nöbeti görevinin de verilmemesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Çünkü icap nöbeti tutan personelin, gece ilgili kurumda kalmamasına rağmen, gece her an göreve çağrılacak şekilde bekleyecek olması, ayrıca aynı gecede birçok defa göreve çağrılması ya da çağrıldığı görevden sabaha kadar dönememesi gibi durumlar da söz konusu olabilecektir.

Bu nedenle, kendilerine gece vardiyası ve gece nöbeti görevi verilemeyen memurlara, icap nöbeti görevi verilmesi de mümkün olmayacaktır.


Memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.