FETÖ'cü Memurların Tasfiyesinde 4 Parametre

FETÖ'cü Memurların Tasfiyesinde 4 Parametre

Kamuajans.com - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında binlerce FETÖ üyesi ve sempatizanı görevlerinden açığa alındı. Bu liste hazırlanırken her bir açığa almanın ardında mutlaka belgelendirme yapıldı. Bu yüzden de açığa alınanlar, gözaltına alınanlar ve tutuklananlar çok fazla gürültü kopartmadılar.

   Burada MİT'in ele geçirdiği “ByLOck” adlı özel bir cep telefonu uygulaması ve uygulamada yer alan kişiler belirleyici oldu. MİT'in bu sistemin şifrelerini çözmesi listenin açığa çıkmasına sebep oldu. Listeler de böylece çok hızlı bir şekilde hazırlanmış oldu. MİT bu listedeki 53 bin kişinin isimlerini ve görev yerlerini, adreslerini tek tek tespit ederek sürecin hızlanmasına yardımcı oldu. Bunu yaparken de SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) nın sisteminden faydalanıldı. Bu sistem üzerinden de kamu görevlisi ve özel sektör çalışanı da ayrılmış oldu. 

İlk planda kurumlara gönderilen listeler işte bu  ByLock iletişim sistemi üzerinden tespit edilen kişiler oldu. Özel bir sistem olan  ByLock iletişim sistemine dahil olabilmeniz için mutlaka size referans olunması gerekiyor. İşte bu sistem üzerinden ve bireysel tespitlerle haklarında FETÖ üyesi olmak iddiasıyla araştırma ve soruşturma başlatılan devlet görevlileri, bulundukları konum ve faaliyetleri açısından 4 aşamada değerlendiriliyorlar.



1. Aşamada Değerlendirilenler:  15 Temmuz darbe girişimine bilfiil katılanlar, açıktan destek verenler. Yani bu örgüt içerisinde  “abi / abla / imam” düzeyinde görevli olup yetki sahibi olanlar. Yani bunlar emir verme yetkisine sahip oldukları gibi FETÖ'ye yeni üye kazandırmak vaye örgüt tabanınını elde tutmak için etkin olanlar. 


2. Aşamada Değerlendirilenler:  17/25 Aralık süreci sonrasında örgüt hakkında bildiklerinin anlatmamış, ifade vermemiş, itirafta bulunmamış olanlar. 17/25 Aralık süreci sonrasında örgütle mücadele etmemiş, karşı tavır almamış, mücadelede isteksiz davranmış olanlar.


3. Aşamada Değerlendirilenler: FETÖ örgütü ile geçmişte irtibatı olsa da 17/25 Aralık süreci sonrasında, örgütten kopmuş ve karşı tavır almış, ifade vererek bildiklerini anlatmış, devcletine ve milletine sadakatini kaybetmeden tarafsız görev yapabilir olanlar.


4. Aşamada Değerlendirilenler: FETÖ ile hiç bir üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayanlar.

 

Burada 1. ve 2. aşama kamu görevlisi grupları görevden alınma ve tutuklanma evrelerine dahil olacaklar. 3. aşamadakilere karşı temkinli olunacak ancak hiçbir işlem yapılmayacak. 4. aşamadakiler ise güvenilir kamu görevlisi grubuna dahil edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.