FETÖ Bylock Listeleri Memurlar, Polisler, Öğretmenler...

FETÖ Bylock Listeleri Memurlar, Polisler, Öğretmenler...

KamuAjans.Com-FETÖ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar ile Türkiye'nin bir çok ilinde Bylock kullandığı tespit edilen şahıtlar yakalanarak gözaltına alındı.FETÖ'nün kamu ayağına yönelik yapılan bu operasyonlarda aralarında polis,memur ve öğretmenlerin bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ANKARA : MEMURLARA BYLOCK OPERASYONU

Türkiye genelinde bugün büyük operasyonlar vardı. FETÖ'nün Bylock listesinde isimleri bulunanlar gözaltına alınıyor. Bu kapsamda Ankara'da ByLock uygulamasını kullandıkları tespit edilen eski Sağlık Bakanlığı çalışanlarından, hakkında yakalama kararı bulunan 13 kişiden 7'si gözaltına alındı. Şüphelilerin, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında farklı birimlerinde görev yaptıkları ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurumdan ihraç edildikleri öğrenildi.

İSTANBUL : ÖĞRETMENLER, POLİSLER VE ÜST DÜZEY ABİLER...

İstanbul merkezli 16 ilde ise FETÖ'nün üst düzey isimlerine yönelik operasyon başlatıldı. Örgütün emniyet imamı olarak bilinen "Kozanlı Ömer" kod adlı Osman Hilmi Özdil ve üst düzey örgüt üyelerinin de bulunduğu 58 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı. 16 ilde belirlenen 66 adreste arama yapıldı. Gözaltı listesinde 9 üst düzey sorumlu, 17 "abi" ve emniyet mensubu, araştırma görevlisi, subay, esnaf, öğretmen, mühendis ve muhasebeciler de yer alıyor. Şu ana kadar listedeki 58 kişiden 23 şüpheli yakalandı.

MANİSA : 10 KİŞİYE GÖZALTI KARARI

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı.

Ekipler, Manisa'da 5 kişiyi gözaltına alırken, tayinler nedeniyle başka illere gittikleri tespit edilen 5 kişinin ise yakalanması için ilgili emniyet müdürlükleriyle irtibat sağladı. Haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin, örgüt adına toplantılar düzenledikleri ve bu toplantılarda konuşma yaptıkları bildirildi.

MALATYA : TUTUKLAMA VAR

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yurt ve dershane yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı. 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltında bulunan 44 şüphelinin emniyette işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

AMASYA : 11 KİŞİ GÖZALTINDA

Amasya merkezli Sivas, Mersin, Uşak, Gaziantep, Bursa, Bitlis, Antalya, Ankara ve İstanbul'da örgüt üyelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Aranan 8 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

20 İLDE 136 KİŞİ İÇİN GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) öğrenci yurtlarına yönelik soruşturması kapsamında Ankara merkezli 20 ilde düzenlenen operasyonda, hakkında yakalama kararı bulunan 136 kişiden 35'i gözaltına alındı. Operasyon FETÖ ile bağlantısı bulunan öğrenci yurtlarının yöneticileri, çalışanları ve bu yurtların bağlı bulunduğu şirketlerin yönetim kadrosu ve kurucu temsilcilerine yönelik oldu. Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Şüphelilerden birinin ABD'de bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerden, 70'inin telefonunda FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock programının yüklü olduğu belirlendi. Polisin operasyon düzenlediği şirketler arasında Başkent Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ, Başak Grup Eğitim Ltd. Şti, Eksen AŞ. ve Sena Ltd. Şti de bulunuyor. Operasyon düzenlenen FETÖ'nün yurtları arasında İffet Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, İhtiyat Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Temkin Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, isimleriyle dikkat çekiyor.

ARDAHAN : 2 MEMUR GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekipleri, soruşturmayı yürüten Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, FETÖ/PDY ile bağlantılı oldukları iddia edilen 6 şüpheliyi yakalamak amacıyla Ardahan'ın yanı sıra 4 ilde operasyon başlattı. Operasyonun Ardahan ayağında 2 şüpheli gözaltına alınıp, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Diğer 4 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Polis ve gümrük muhafaza memurlarından oluşan zanlıların, örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

NİĞDE : ÖRGÜT FİNANSÇILARI GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik düzenlenen operasyonda, N.K, A.T, F.E, K.U, O.U. ve V.A. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aralarında örgütün "Niğde kasası" olduğu iddia edilen M.Ö. ile L.G, N.E, F.E, N.Ö, E.I'nın da yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ESKİŞEHİR : İHRAÇ EDİLENLER GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, mahalli idarelerde görevliyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen 16 kişinin evlerine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 16 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

BURSA : 23 EĞİTİMCİ GÖZALTINDA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 667 Sayılı KHK ile kapatılan ve bünyesinde 6 dershane ile bir yurt bulunan Erguvan Özel İşletmeleri Ticaret AŞ'ye yönelik, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 7 ilde 36 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Zanlılardan 23 gözaltına alındı, diğerlerinin ise arandığı bildirildi.

EDİRNE : 6 İLDE GÖZALTILAR

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla Edirne, Kayseri, Erzurum, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli adreslerinde gözaltına alındı.

KARS : FETÖ'CÜ HAKİM TUTUKLANDI

Kars Adliyesinde görevli hakim M.K. ByLocak kullandığı gerekçesiyle Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde sorgulaması tamamlanan M.K. Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kars Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. Savcılıkta ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen hakim M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ELAZIĞ MERKEZLİ 5 İLDE OPERASYON

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, haklarında gözaltı kararı bulunan 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik Elazığ, Konya, Ankara, Aydın ve Gaziantep'te bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda A.A, A.Ç, M.E, Ö.A, Y.S, H.S. ve M.N.Ü. gözaltına alınırken, diğer 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

KÜTAHYA : 3 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenler A.Z, M.E. ve H.K'nin ikametlerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Evlerde arama yapan ekipler şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı, soruşturma sürdürülüyor.

MALATYA : RÜTBELİ POLİSLER GÖZALTINDA

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Malatya merkezli İstanbul, Kayseri, Mersin'deki 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. İkisi üçüncü sınıf emniyet müdürü, 4'ü dördüncü sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri, 4 komiser ve 10 polis memuru olmak üzere 21 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 4 şüphelinin ise adreslerinde bulunamadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.