Evlilik İzni Kullanmakta Olan Mühendise Ek Tazminat Ödenme Durumu

Evlilik İzni Kullanmakta Olan Mühendise Ek Tazminat Ödenme Durumu

Kamuajans.com - Devlet memurları aylık maaşlarının bir unsuru olarak özel hizmet tazminatı (veya bu tazminat yerine ödenen tazminat) alırken, bazı memurlar ilave özel hizmet tazminatı da alabilmektedirler.

Kamuajans.com - İlave özel hizmet tazminatından yararlanan Devlet memurlarına bazı hallerde bu tazminat ödenmemektedir.

<br />

Aylık ücretlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre alanlardan ek özel hizmet tazminatı ödemesinden de yararlanabilen memurlar arasında, Mühendis kadro unvanlı personel de bulunmaktadır.

<br />

<strong>Mühendis ek özel hizmet tazminatı</strong>

<br />

Devlet memuru olarak Mühendis kadrolarında bulunanlar; görev yaptıkları bölgeye, görev yaptıkları araziye ve görev yaptıkları projeye göre ek özel hizmet tazminatı alabilmektedirler.

<br />

<strong>*Görev yapılan bölgeye göre tazminat</strong>

<br />

Kalkınmada öncelikli yerlerdeki Mühendis unvanlı kadrolara sürekli görevle atanan Devlet memurlarına, her ay aylıklarıyla birlikte, görev yerlerinin bulunduğu bölge için belirlenen oranda ek özel hizmet tazminatı da ödenir.

<br />

Mühendis ek özel hizmet tazminatının, bölgelere göre aylık net miktarı (2016 yılı ikinci altı ayında)

1.Bölge

2.Bölge

3.Bölge

4.Bölge

5.Bölge

6.Bölge

7.Bölge

44 TL

132 TL

149 TL

167 TL

202 TL

246 TL

308 TL

<br />

<strong>*Görev yapılan araziye göre tazminat</strong>

<br />

Mühendis unvanlı kadrolarda görev yapan memurlardan; büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden, açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri ve yol gibi açık çalışma mahallerinde fiilen çalışanlara (belirtilen mahallerde yapılan kontrollük hizmetleri dahil), çalışılan her gün için belli oranlarda ek özel hizmet tazminatı ödenir.

<br />

Kalkınmada öncelikli yörelerde çalışma şartına bağlı olmayan bu ek özel hizmet tazminatı ödemesinin günlük oranı ile 3 ayda yapılacak ödemenin azami oranı da Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiştir.

<br />

Açık alanda çalışan Mühendis için ödenen ek özel hizmet tazminatının günlük ve 3 aylık net miktarı (2016 yılı ikinci altı ayında)

1 gün için en çok

3 ayda en çok

26 TL

528 TL

<br />

<strong>*Görev yapılan projeye göre tazminat</strong>

<br />

Aylık seviyesi ¼ olan Mühendis kadro unvanlı personelden, faaliyet halindeki büyük yatırım projelerinde fiilen çalıştırılanlara, projelerde çalıştıkları sürece belli oranda ek özel hizmet tazminatı ödenir.

<br />

Kalkınmada öncelikli yörelerde ve açık alanda çalışma şartına bağlı olmayan bu ek özel hizmet tazminatının ödenmesinde, ödeme yapılacak personel sayısı bakımından sınırlama getirilmiştir. (kurum kadrolarında bu ödemeden yararlanabilecek kariyere sahip olarak fiilen görev yapan toplam personel sayısının %10’una ödeme yapılabilir.)

<br />

Büyük yatırım projelerinde çalışan Mühendis kadro unvanlı personel için ödenen ek özel hizmet tazminatının aylık net miktarı (2016 yılı ikinci altı ayında)

176 TL

<br />

<strong>Evlilik izni</strong>

<br />

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, memurlara verilecek mazeret izinleri arasında, memurun kendisinin ya da çocuğunun evlenmesi hali de yer almaktadır.

<br />

Kanunda yer alan düzenlemeye göre, kendisi veya çocukları evlenen Devlet memuruna, talebi üzerine her bir evlilik olayı için 7 günden fazla olmamak üzere mazeret izni verilmektedir.

<br />

<strong>Evlilik izni kullanmakta olan mühendisin ek özel hizmet tazminatı</strong>

<br />

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, kendisi veya çocukları evlenen memura isteği üzerine 7 güne kadar mazeret izni verilmesine hükmetmiştir.

<br />

Öte yandan, yukarıda sayılan ek özel hizmet tazminatları, ilgililere fiilen (bazı haller hariç) görev yapmaları karşılığında ödenmekte olup, bu tazminatın ödenmesine mazeret izinleri bakımından herhangi bir istisna getirilmemiştir.

<br />

Bu itibarla, mühendis kadro unvanlı memurlara fiilen çalışmaları karşılığında ödenebilen ek özel hizmet tazminatlarının, mazeret izninin bir türü olan evlilik izni kullandıkları dönem için ödenmesi mümkün olamamaktadır. <br />

<br />

<a href="http://memurunyeri.com">memurunyeri.com</a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.