Enflasyon Yükseliyor, Maaşlar Eriyor

Enflasyon Yükseliyor, Maaşlar Eriyor

Kamuajans.com – Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları karşısında kamu çalışanlarının maaşlarının eridiğini söyledi.

 TÜİK’in Temmuz ayı tüketici enflasyonu rakamları incelendiğinde kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal durumlarının daha net olarak ortaya çıktığına vurgu yapan Taşkın şunları söyledi:

“TÜİK’in açıkladığı Temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre; TÜFE'de 2020 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,76 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 11,51 artış gerçekleşti. Beklenti aylık 0.82, yıllık 12.03 şeklindeydi. Çekirdek enflasyon yüzde 11.64'ten yüzde 10.25'e geriledi. Gıda fiyatları Temmuz’da aylık yüzde 1.28 düştü. Çekirdek enflasyonun yüzde 11.64'ten yüzde 10.25'e gerilediği belirtilirken, dar ve sabit gelirli vatandaşlar aynı şeyi düşünmüyor.

COVID-19 salgın hastalığı nedeniyle işyerlerinin olumsuz etkilenmesi, alınan önlemler, artan işsizlik ve yükselen döviz kurlarıyla beraber dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızla beraber hiç işi olmayan vatandaşlar da olumsuz etkilendiler. Şu an milletin gündeminden düşmeyen konuların başında fiyat artışları ve geçim derdi bulunuyor. Türkiye’nin son aylarda en önemli konusu tüketici fiyatlarıdır.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 11,76, aylık yüzde 0,58 artarken her şeyin iyiye gittiğini söyleyemeyiz. Zira enflasyonda artış devam ederken kamu çalışanlarının maaşları eriyor, dar ve sabit gelirli vatandaşlar çarşıya pazara çıkamıyor. Ev kiraları artıyor, elektrik, su, doğalgaz, ulaşım vs. artıyor ama kamu çalışanlarının maaşları geriliyor. Kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmemesi için maaşlarının enflasyonunun üzerinde olması gerekir. Kamu çalışanları yüksek fiyat ve enflasyon nedeniyle sağlıklı beslenemiyor. Temel ihtiyaçlarını temin etmekte zorlanıyor. Ekonomik ve sosyal olarak her geçen gün gerileyen yaşantıları kamu çalışanlarını psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Bunlar dikkate alınarak bizim hükümetten beklentimiz, kamu çalışanlarına seyyanen zam verilmesidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.