Enflasyon Farkı Zammının Her Ay Ödenmesi Gündemde

Enflasyon Farkı Zammının Her Ay Ödenmesi Gündemde

KamuAjans.Com-Toplu sözleşme görüşmeleri yaklaşırken, memur ve memur emeklilerine verilen enflasyon farkı zammının aylık olarak ödenmesi de gündeme geldi.Halen memur ve memur emekli maaşlarında esas alınan aylık katsayılara 6 aylık dönemler halinde yılda 2 kez zam yapılıyor. Ayrıca geçmiş 6 aylık dönem enflasyon farkı da bu aşamada memur ve memur emekli maaşlarına yansıtılıyor.

Memur-Sen tarafından masaya getirilecek olan teklif kabul görürse, enflasyon farkı zammı yılda 2 kez yerine her ay gerçekleşecek.

2018 ve 2019 yılları için 3 alternatifli zam teklifi hazırlayan Memur-Sen, enflasyon farkının 6 aylık dönem sonunda değil, gerçekleştiği aydan itibaren yansıtılması talebini de Kamu İşveren Heyeti'ne iletecek. Bu talep hayata geçerse, memur ve memur emeklilerinin yıllık zam sayısı artacak. Yılda 2 kez zam ve enflasyon farkı yansıtılan memurlar ve memur emeklileri, TÜFE'ye bağlı olarak neredeyse her ay zam alabilecek. Memurlar ve memur emeklilerinin zamları toplu sözleşmede karara bağlanıyor. Genellikle yıllık artışlar 2 zam oranından oluşuyor. Buna göre, Ocak ve Temmuz'da maaşlara zam yapılıyor. Ayrıca enflasyon farkı oluşmuşsa bu da söz konusu aylarda maaşlara yansıtılıyor.

Bu çerçevede Ocak'ta maaşlara yüzde 3 zam yansıtıldı. Enflasyon Ocak'ta yüzde 2.46, ilk 2 ayda yüzde 3.29, ilk 3 ayda yüzde 4.34, ilk 4 ayda yüzde 5.71, ilk 5 ayda yüzde 6.18, ilk 6 ayda yüzde 5.89 olarak gerçekleşti. Temmuz'da maaşlara yüzde 4'lük zamma ek olarak yüzde 2.92'lik enflasyon farkı yansıtıldı. Memur-Sen'in talebindeki gibi enflasyon farkı gerçekleştiği aydan itibaren maaşlara yansıtılsaydı, ilk 2 aylık enflasyonun yüzde 3.29 olarak açıklandığı, yani yüzde 3'lük zam oranının aşıldığının ortaya çıktığı Mart'tan itibaren fark verilmeye başlanacaktı. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran'da enflasyon farkı yansıtılacak, Temmuz'da da sadece yüzde 4'lük toplu sözleşme zammı verilecekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.