En Düşük Memur Ve Emekli Maaşı 2018’in İkinci Yarısında Ne Kadar Olacak?

En Düşük Memur Ve Emekli Maaşı 2018’in İkinci Yarısında Ne Kadar Olacak?

Devlet memuru ve emeklilerinin maaşlarına 1 Temmuz 2018 tarihinden geçerli olarak %3,5+enflasyon farkı oranında artış yapılacak olması ve enflasyon farkının da yaklaşık %3 oranında bekleniyor olması, en düşük devlet memuru maaşı ile en düşük emekli maaşının bu yıl Temmuz ayında ne kadar olacağı konusunda tahmini bilgiler verebiliyor.

Temmuz maaş artışı

Toplu Sözleşme gereği, kamu çalışanlarının aylık ücretlerine 1/7/2018 tarihinden geçerli olarak %3,5 oranında zam yapılacak ve 2018 yılı ilk altı aylık döneminde enflasyon oranının %4’ten fazla çıkması halinde fazla çıkan kısım %3,5’lik maaş zammına ilave edilecek. Yılın ilk beş aylık dönemine bakıldığında, enflasyon farkının yaklaşık %3 oranında olacağı tahmin ediliyor.

En düşük memur maaşı ile en düşük emekli maaşının Temmuz ayında ne kadar olacağı konusunda memurunyeri.com olarak yaptığımız ve aşağıdaki tabloda yer verdiğimiz hesaplamada enflasyon farkının %3 oranında olacağını varsaydığımızdan, enflasyon farkının netlik kazanmasıyla ortaya çıkacak tablo ile aşağıdaki tablo arasında küçük farklılıklar olabilecektir.

En düşük memur maaşı ile en düşük emekli maaşı

**En düşük Devlet memuru maaşı

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki bir kadroda 14/2’den göreve yeni başlayan ilköğretim(ortaokul) mezunu, bekar (ya da evli olup eşi çalışan) ve çocuksuz memur, en düşük memur olarak kabul edilmektedir. Bu memura ödenen maaş da en düşük memur maaşı sayılmaktadır.

**En düşük emekli maaşı

5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi memur emeklilerine bağlanacak emekli, adi malullük veya vazife malullüğü aylığının alt sınırı,14/2’nin kademe göstergesi ve 30 fiili hizmet yılı esas alınarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde bulunan tutar ise en düşük emekli maaşı sayılmaktadır. .

En düşük memur ve emekli maaşı (2018 yılının ikinci yarısında)

Maaş

Haziran 2018

Temmuz 2018

Artış Miktarı

En Düşük Memur Maaşı

2.549 TL

2.705 TL

156 TL

En Düşük Emekli Maaşı

1.978 TL

2.106 TL

128 TL

-Enflasyon farkı zammının %3 olacağı varsayılmıştır.

-Çalışanlar için gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

-Çalışanların bireysel emeklilik sitemine dahil olmadığı varsayılmıştır. 

Memurunyeri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.