Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Mezunları Mağdur!

Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Mezunları Mağdur!

Bizler mezun sayısı 23 bini aşan "Emlak ve Emlak Yönetimi’’ bölümü mezunlarıyız. Bölümümüz taşınmaz sektörüne hizmet veren ve bu alanda birimi olan tüm kamu kurumlarında çalışma imkanına sahiptir. Fakat 23 bin mezunu olan bölümümüzde artık ciddi bir yığılma söz konusudur. Halbuki birçok kamu kuruluşunda istihdam edilebilmekteyiz.

Örneğin; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Milli Emlak Genel Müdürlüğü - defterdarlıklara bağlı malmüdürlükleri - milli emlak servisleri, çevre ve şehircilik il müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü; Belediyeler ve İl Özel İdareleri - Emlak ve İstimlak Müdürlükleri, İmar ve Şehircilik Müdürlükleri, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı - İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı - İnşaat Emlak Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü, (ayrıca merkez ve taşra teşkilatında -valilikler ve kaymakamlıklar-), Milli Eğitim Bakanlığı - İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı (ve taşra teşkilatına bağlı emlak servisleri), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, ÇSGB - Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı - İnşaat ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Arsa Tespit, İmar ve Altyapı takip birimi (eski adıyla emlak ve istimlak birimi), Tarım ve Orman Bakanlığı - Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı - İnşaat ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kuruluşların emlak ve istimlak servisleri, arazi toplulaştırma vb. birimleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı - Spor Genel Müdürlüğü - Tesisler Dairesi Başkanlığı - Emlak Şubesi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı - Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü - İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, Üniversiteler  - İdari ve Mali İşler Daire Başkanlıkları - Satınalma ve kiralama birimleri…

Yukarıda adı geçen kurumlar ve ilgili birimleri dışında diğer kurumların ilgili birimlerine bağlı emlak servislerinde de çalışma imkanımız bulunmaktadır. Ancak, bölümümüz devlette çok geniş bir çalışma alanına sahip olmasına rağmen atamaları oldukça kısıtlıdır. Kamu yönetiminde uzmanlığın ve branş yetkinliğinin bu kadar önemli olduğu bir zamanda ‘’Emlak ve Emlak Yönetimi’’ gibi kamuda bu kadar önem arz eden bir branşa kurumların ilgili birimlerinde çalışma olanağı tanınması gerektiği açıktır.

Bu yüzden, atamalarda çalışma alanlarımızın olduğu tüm kamu kurumlarında ‘’3301’’ nitelik kodlu ‘’Emlak ve Emlak Yönetimi’’ bölümüne kadro açılması için saygıdeğer büyüklerimizin sesimizi duymalarını istiyor atama talep ediyoruz. Bilgilerinize arz ederiz.

Emlak ve emlak yönetimi mezunları 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.