Ek Gösterge Üçüncü Toplu Sözleşmeye Girecek Mi?

Ek Gösterge Üçüncü Toplu Sözleşmeye Girecek Mi?

Kamuajans.com - Bazı kadroların ek göstergesinin yükseltileceği konusunda, toplu sözleşme ile 4 yıl önce verilen ve 2 yıl önce de tekrarlanan sözlerin ne zaman hayata geçirileceğini merak ediliyor.

Kamuajans.com - 14 Ağustos 2013 tarihinde yayımlanan 2.Dönem Toplu Sözleşmesinde,  bazı kadro unvanlarının ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi için çalışma yapılması; 2015 yılında imzalanan 3. Dönem Toplu Sözleşmesinde ise söz konusu kadro unvanlarının ek göstergesinin 1/1/2016 tarihinden geçerli olmak üzere artırılması konusunda düzenleme yapılması kararlaştırılmıştı.

Konuya ilişkin ilk toplu sözleşmenin yayımlanmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen, bu kadroların ek göstergesinde henüz herhangi bir artış olmadı.


Ek göstergelerinin artırılacağı sözü verilenler

2013 ve 2015 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde;

-Yükseköğretim kurumlarındaki genel sekreter yardımcısı kadro unvanının ek göstergesinin 300’den 3600’e yükseltilmesine,

-Büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlardaki daire başkanı kadro unvanının ek göstergesinin 300’den 3600’e yükseltilmesine, yönelik bazı kararlar yer almıştı.


Toplu sözleşmelerin ilgili hükümleri


*2013 yılında imzalanan 2014-2015 yıllarına ilişkin Toplu Sözleşmede;

“Yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan genel sekreter yardımcılarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunda çalışma yapılacaktır.”,

“Büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşların kadrolarında çalışmakta olan daire başkanlarının 657 sayılı Kanunun 43 üncü maddesi kapsamında ek göstergelerinin 3600 olarak düzenlenmesi konusunda yasal çalışma yapılacaktır.” denildi.


*2015 yılında imzalanan 2016-2017 yıllarına ilişkin Toplu Sözleşme;

“Genel idare hizmetleri sınıfına dahil üniversite daire başkanları için ilgili mevzuatında öngörülen ek gösterge rakamının, 1/1/2016 tarihinden geçerli olmak üzere üniversite genel sekreter yardımcılarının da yararlanması için düzenleme çalışması yapılacaktır.”,

“Genel idare hizmetleri sınıfına dahil büyükşehir belediyeleri daire başkanları için ilgili mevzuatına göre uygulanan ek gösterge rakamından, 1/1/2016 tarihinden geçerli olmak üzere büyükşehir belediyelerine bağlı genel müdürlüklerin daire başkanlarının da yararlanması için düzenleme yapılması yönünde çalışma yapılacaktır.”


Son 4 yıl içinde bazı unvanlara ilişkin ek gösterge artışı yapıldı

2013 yılında yapılan değişikliklerle; Genel Müdürlük, Başkanlık, Yargı Kuruluşları, Yüksek Öğretim Kuruluşları ve Bağlı ve İlgili Kuruluşlardaki “Daire Başkanı” ile Millî Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğindeki “Grup Başkanı” kadro unvanlarının ek göstergesi 3000’den 3600’e yükseltildi.

2016 yılında yapılan değişikliklerle; Emniyet Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki kadro unvanlarından bazılarının ek göstergesi artırılırken, bazı unvanlara ilişkin ise çeşitli dereceler için ilk defa ek gösterge belirlendi.

Yükseköğretim kurumlarında genel sekreter yardımcısı unvanlı kadrolarda ve büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlarda daire başkanı kadrolarında görev yapan personelin mağduriyetinin giderilmesi ve toplu sözleşme hükümlerine olan güvenin artması bakımından, konuyu üçüncü defa toplu sözleşmede yer verme yoluna gitmeksizin, 2017 yılı bitmeden çözüme kavuşturulması gerekir.

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.