Ek Gösterge Tüm Kamu Çalışanlarını Kapsayıcı Olmalıdır

Ek Gösterge Tüm Kamu Çalışanlarını Kapsayıcı Olmalıdır

Büro Memur-Sen Başkanı Metin Yılancı, "Devletin bel kemiğini oluşturan büro hizmet kolu çalışanları da ek gösterge çalışması kapsamında olmalıdır. Tüm kamu çalışanlarını memnun edecek kapsayıcı bir çalışma olmalıdır. Toplumun değil çalışanların beklentisi vardır" dedi.

Büro Memur-Sen Başkanı Metin Yılancı, ''3600 ek göstergeye ilişkin yasanın Mecliste kabul edilmesi durumunda pek çok memurun maaş, emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde artış olacak. Meclis takvimine göre bu ay içinde gündeme gelmesi öngörülen yeni düzenlemeye ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları devam ediyor.'' dedi.

Büro Memur-Sen Başkanı Metin Yılancı, "3600 ek gösterge çalışanların çalışırken değil de emekliliklerinde faydalanacağı bir gelir kaynağıdır. Ek gösterge artırılarak çalışanların bir nebze olsun maddi anlamda rahatlamasının sağlanmasını olumlu buluyoruz. Ancak kapsamının 4 meslek grubuyla sınırlı kalmasını uygun bulmuyoruz. Güncel olarak konuşulan polis, öğretmen, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin bu uygulamadan yararlanmasını biz de destekliyoruz. Hepimizin ailesinde bu meslek guruplarından birileri mutlaka var. Bunlar almasın demiyoruz, daha fazlasını alsınlar. 8 bakanlık ve 51 kamu kurumunda görev yapan büro memurlarının da ek gösterge çalışması içerisinde yer alması gerekmektedir" dedi.

Büro Memur-Sen Başkanı Metin Yılancı, "Devletin mali işlerini emanet ettiği Hazine ve Maliye Bakanlığı, adalet hizmetlerini üstlenen Adalet Bakanlığı, iç güvenliğimizi emanet ettiğimiz İçişleri Bakanlığı, ülkemizin savunmasını üstlenen Milli Savunma Bakanlığı, vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne kadar hatta ölümünden sonra bile hizmet sunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülkemizi yurt dışında temsil eden Dışişleri Bakanlığı, ülkemizin gençliğini ve yeni nesli yetişmesini üstlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi devletin bel kemiğini oluşturan büro hizmet kolu çalışanları ek gösterge çalışması kapsamında olmalıdır. Ek göstergesi olmayan 105 bin civarında Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan varken, onlardan bahsetmeyeceksin. Ek göstergesi olan çalışanın ek göstergesini daha da nasıl yükseltirim diye uğraşacaksın. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına kademeli bir şekilde verilerek, tüm kamu çalışanlarını memnun edecek kapsayıcı bir çalışma olmalıdır. Toplumun değil çalışanların beklentisi vardır. Gerekli adımları attık bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.