Ek Gösterge Dört Gözle Bekleniyor

Ek Gösterge Dört Gözle Bekleniyor

Kamuajans.com - 3600 ek gösterge düzenlemesiyle 1.5 milyon memurun maaşı ve ikramiyesi yüzde 20 oranında artacak. Böylece tüm kamu görevlilerinin yüzü gülecek.

Kamuajans.com - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen olarak tüm toplu sözleşmelerinde ek gösterge konusunu dile getirmiştik. Uzun süredir masada görüşülüyordu. Mesafe alınamamıştı. Seçim bildirgesinde yapılması bizi mutlu etti. Bütün kamu görevlilerin beklentileri vardı. Beklentilerin gerçekleşmesi memurlarımızın yüreğine su serpmiştir. 3600 ek göstergenin yardımcı hizmetler başta olmak üzere diğer meslek gruplarında da yapılması gerekiyor. Ek gösterge konusu bir iki meslek üzerinde değil, beklenti içinde olan diğer meslek gruplarında da yapılmalı" dedi.

<br />

Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu konuda ilgili bürokratlar ve yetkili konfederasyonla görüşülmesi sürecini başlatmasını bekliyoruz. Bu konuda tüm meslek gruplarına yönelik genişletilme düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz" dedi. Ek göstergenin bazı meslek gruplarında yapılmasının diğer memurlarda 'Biz yok muyuz?' gibi sorgulamalar başlattığını belirten Yalçın, "Mutfak çalışmalarına başlanmasını bekliyoruz. Biz hazırız" dedi.

<br />

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Bu gelişme olumludur" diyen Önder Kahveci, "Dileğimiz seçimler beklenmeden bunların yerine getirilmesidir" dedi. Önder Kahveci "ek göstergelerinin 3600 olması bizim yılardır dile getirdiğimiz önemli taleplerimizdendir. Buna karşın ek gösterge sorunu unvan bazında yeniden ele alınıp, ek gösterge alamayan personele de ek gösterge verilerek, tüm ek gösterge rakamları 800'er puan artırılarak köklü bir düzenleme ile tamamen çözülmelidir. Dileğimiz seçimler beklenmeksizin Adalet ve Kalkınma Partisinin bu vaadini yerine getirmesi ve bir an önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılmasıdır" dedi.

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.