EBS'den 'Memura Kılık Kıyafet Uygulaması' Kararı

EBS'den 'Memura Kılık Kıyafet Uygulaması' Kararı

Kamu Personeli - Yıllarca kamuda en büyük sorunlardan birisi olan kılık kıyafet sorunu ve özelinde de başörtüsü sorunu çözüme kavuştu ancak kamu çalışanlarının kılık kıyafet konusunda talepleri tam manasıyla karşılanmadı. Özellikle erkek memurlar her ne kadar sendikal protesto çerçevesinde kılık kıyafet yönetmeliğini protesto edip kamu kurumlarına serbest kıyafetlerle gidiyor olsa da bunun bir resmiyete ve yönetmeliğe bağlı olmasını istiyorlar.

  Kılık kıyafet yönetmeliğinde kıyafet konusunda kısıtlamalar ve yasakların varlığı kamu çalışanlarını huzursuz etmektedir. Kılık kıyafetle ilgili uygulamanın sendikal eylemle değil kanun ya da yönetmelikle hukuki bir zemine oturtulması gerektiği düşünülmektedir. Memurların bu talebi de Eğitim Bir Sen Başkanlar Kurulu toplantılarında masaya yatırıldı. 

Kılık kıyafet uygulamasında artık sendikal eylem uygulamasından çıkılıp hukuki zeminde serbest kılık kıyafet giyinilmeye başlanması gerekliliğine vurgu yapıldı. Ayrıca kılık kıyafet eylemini sürdüren sendika üyesi kamu çalışanlarına mülki amirlerin tutumunu da eleştirilen açıklamada mülki amirler sendikal haklara saygılı olmaya davet edildi. 

Eğitim Bir Sen Başkanlar Kurulu Kararlarında kılık kıyafet yönetmeliği ve eylemi ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi. Yapılan açıklamada;


"Eğitim-Bir-Sen olarak, hukuki dayanaktan yoksun olmasına rağmen yıllarca sürdürülen başörtüsü yasağının kaldırılması için verdiğimiz mücadele olumlu sonuçlanmış, kadın çalışanlar yönünden yönetmelikte geçen ‘başı açık’ ifadesi kaldırılarak, kadın çalışanlarımızın başörtülü olarak çalışma hakkı hukuki güvenceye kavuşturulmuştur. Ancak, çağ dışı yönetmeliğin erkek kamu görevlileri için öngördüğü kısıtlama ve yasaklamalar hâlâ devam etmektedir. Bu nedenle kamu görevlileri kılık-kıyafet özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kararlılıkla serbest kıyafet eylemimize devam edeceğiz. Sendikamızın serbest kıyafet eylemini görmezlikten gelen, çağ dışı uygulamanın takipçiliğine soyunan mülki idare amirlerini de, temel hak ve özgürlüklere, sendikal haklara saygılı olmaya, riayet etmeye davet ediyoruz."

denildi. 
Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.