DPB'den Performans Açıklaması

DPB'den Performans Açıklaması

KamuAjans.Com-Devlet Personel Başkanlığı önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi beklenen memurların performans sisteminin ayrıntılarına ilişkin açıklama yaptı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Memurun kendisini geliştirmesinin yolu açılmalı, liyakati, performansı değerlendirebilmeli. Yılların getirdiği kıdemle, birikimle bunu ölçmek doğru değil. Bunda da ısrarla güvence diyorsak kamu da beklediği hizmeti alamaz. Mesleklere göre 5 yılda bir kendini çek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağına ilişkin olarak kamuoyunda oluşması muhtemel yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir"

"Sistem tamamen açık ve şeffaftır. Amirlerce verilecek puanlar izleme formuna dayanacaktır ve gerekçeli olacaktır. Planlama, geri bildirim ve değerleme aşamaları katılımcı bir şekilde gerçekleştirilecektir. Astlar, en yakın üstleri tarafından değerlendirildiği gibi, üstler de en yakın astları tarafından değerlendirilecektir. İş arkadaşları ve hizmetten yararlananlar da belirli ölçülerde değerlendirme sistemine dahil edilmiştir. Dolayısıyla öngörülen sistemde kamu görevlilerinin kaderi sadece amirlerin iki dudağı arasında değildir."

"Herhangi bir performans ödemesi öngörülmemektedir"

Performans olarak düşük başarı gösteren personelin, öncelikle gelişim planları çerçevesinde hizmet içi eğitime tabi tutulacağı, böylece başarısız personelin tespit edilen eksikliklerinin eğitimle tamamlanacağına belirtilirken, buna rağmen başarısız olmaya devam eden personelin ise başarılı olabileceği başka bir görevde veya görev yerinde değerlendirileceği, bu durumun hem ilgili personelin lehine hem de kamu yararının gereği olduğu aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Devlet memurlarının görevlerine son verilmesi ise söz konusu değildir. Başarılı personelin bu durumu, görevde yükselmelerinde, görevleriyle ilgili kişisel gelişim imkanlarının desteklenmesinde, yurt dışı görevlendirmelerde, insan kaynakları planlamasının diğer alanlarında değerlendirilecektir. Ayrıca, devlet memurlarına yönelik herhangi bir performans ödemesi öngörülmemektedir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.