Dil Bilen Memura Ödenen Tazminatın 2018 Yılı Miktarı

Dil Bilen Memura Ödenen Tazminatın 2018 Yılı Miktarı

Kamuajans.com - Bildikleri yabancı dil ve bu dili görevleri sırasında kullanma durumlarına göre kamu görevlilerine ödenen tazminatın miktarı 2018 yılı Ocak ayından itibaren 1 TL ile 5 TL aralığındaki tutarlarda artacak.

Kamuajans.com - Aylık katsayısının 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olarak %4 oranında artacak olması, bu katsayı kullanılarak hesaplanan Yabancı Dil Tazminatı miktarını da etkileyecek. Bu etki, yabancı dil tazminatından yararlanan kamu çalışanlarının aylık net ücretlerinde “1,02 TL -  4,90 TL” aralığında artış şeklinde olacak.


Yabancı dil tazminatı

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS) 50 ve üzeri puan alanlara, aldıkları puanlara ve yabancı dil bilgilerinde görevleri sırasında yararlanma durumlarına göre denk gelen gösterge rakamlarının o dönem için geçerli aylık katsayısı ile çarpımı suretiyle bulunan tutarda, her ay yabancı dil tazminatı ödeniyor. Bu ödemeden sadece damga vergisi kesintisi yapılıyor.

Kamu personelinin görevi sırasından yabancı dil bilgisinden yararlanılıp yararlanılmadığı, ilgili personelin atamaya yetkili amirinin vereceği onayla belirlenirken; hakim ve savcılar, mülki idare amirleri, Dışişleri Bakanlığı meslek memurları, daire başkanı ve daha üst yönetim görevlerinde bulunanlar (Türk Silahlı Kuvvetlerinde yarbay ve daha üst rütbelerde bulunanlar), mütercim ve tercümanlar, üniversite öğretim elemanları ve öğretmenler için ise herhangi bir belirlemeye ihtiyaç duyulmadan yabancı dil bilgilerinden görevleri sırasında yararlanıldığı kabul edilmektedir.


Tazminat ödenen diller ve dil bilgi seviyeleri

Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dilleri için yabancı dil tazminatı ödeniyor.

ÖSYM; Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dilleri için yılda en az iki kez, diğer diller için ise yılda en az bir kez Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) yapmak suretiyle ilgililerin yabancı dil bilgi seviyesini belirlemektedir. 

Yabancı dil tazminatının aylık net miktarı (2018 yılının ilk altı ayında)

Personel

YDS puanına göre

Dil Tazminatının aylık net miktarı

(A) Düzeyi

(96-100 puan)

(A) Düzeyi

(90-95 puan)

(B) Düzeyi

(80-89 puan)

(C) Düzeyi

(70-79 puan)

Yabancı dil bilgisinden

yararlanılan personel

127 TL (5 TL artış)

95 TL (4 TL artış)

64 TL (2 TL artış)

32 TL (1 TL artış)

Diğer personel

80 TL (3 TL artış)

80 TL (3 TL artış)

53 TL (1TL artış)

27 TL (1 TL artış)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.