Devlet Memurlarına Verilen İkinci Görev Ücreti Ne Kadar?

Devlet Memurlarına Verilen İkinci Görev Ücreti Ne Kadar?

Kamuajans.com - Devlet memurlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kurumlarda ikinci görev verilmesi bazı istisnai hallerde mümkün olabilmektedir.

Kamuajans.com - Kendilerine bazı görevlerin iki görev olarak verildiği hallerde, bu Devlet memurlarından bazılarına ikinci görev ücreti ödenmesi de mümkün olabilmektedir.


İkinci görev olarak verilebilecek görevler

Esas görevlerinin yanı sıra Devlet memurlarına;

-Özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak memurlara gördürülmesi öngörülen sürekli hizmetler ikinci görev olarak verilebilir.

-Kurumların tabiplikleri, diş tabiplikleri, eczacılıkları, kimyagerlikleri, veterinerlikleri, avukatlıkları ile Adli Tıp Kurumu Uzmanlıkları ikinci görev olarak verilebilir.

-Asıl görevlerinin bulunduğu bucak, ilçe ve zorunlu hallerde il belediyelerinin yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar ve mimarlarca yürütülmesi gereken teknik hizmetleri ikinci görev olarak verilebilir.

-Tabiplere; il ve ilçe sağlık müdürlüğü, il sağlık müdür yardımcılığı, halk sağlığı müdürlüğü, halk sağlığı müdür yardımcılığı, sağlık grup başkanlığı, baştabiplik, baştabip yardımcılığı ile il sağlık ve halk sağlığı müdürlüklerinde ilgili mevzuatı uyarınca tabipler tarafından yürütülmesi öngörülen şube müdürlükleri ikinci görev olarak verilebilir.

-Diş hekimlerine ve veterinerlere; meslekleri ile ilgili baştabiplikler ikinci görev olarak verilebilir.

-Veteriner, diş hekimi ve eczacılara; baştabip yardımcılığı ikinci görev olarak verilebilir.

-Öğretmenlere; okul ve enstitü müdürlüğü, başyardımcılığı ve yardımcılığı görevleri ikinci görev olarak verilebilir.

Öte yandan, Devlet memurlarına asıl görevlerinin yanında birden fazla ikinci görev verilmesi mümkün olmakla birlikte, verilecek ikinci görevlerden sadece birisi için ikinci görev aylığı ödenebilir.


İkinci görev karşılığı ücret

**İkinci görev aylığı: Kendilerine ikinci görev verilen Devlet memurlarına bu görev nedeniyle ikinci görev aylığı ödenebilmesi, verilen ikinci görevin boş bir kadroya (bazı görevler için kadro şartı aranmıyor) ilişkin olması şartına bağlıdır.

Boş bir kadroya ait görevi ikinci görev olarak yürütenlere, görevlendirildikleri kadro derecesinin ilk kademe aylığının (gösterge + ek gösterge) üçte ikisi ödenir.

Öte yandan sağlık grup başkanlığı, baştabip ve baştabip yardımcılığı görevlerinin ikinci görev olarak verildiği durumlarda ikinci görev aylığı ödenirken, verilen ikinci görevlere ait kadro şartı aranmaz ve ilgili personelin almakta olduğu aylığın (gösterge + ek gösterge)üçte ikisi ikinci görev aylığı olarak ödenir.

**Yan ödemeler (zamlar): Kendilerine asli görevlerinin yanında usulüne uygun şekilde ikinci görev verilen Devlet memurlarına, her iki göreve ait aynı cins yan ödemelerden (zamlardan) miktarı fazla olanlar ile farklı cinsteki yan ödemeler esas alınarak ödeme yapılır.

**Tazminat: Kendilerine asli görevlerinin yanında ikinci görev verilen Devlet memurlarına, ikinci göreve ilişkin özel hizmet tazminatı ödenmez.

**Ek ödeme: Kendilerine asli görevlerinin yanında ikinci görev verilen Devlet memurlarına, ikinci göreve ilişkin ek ödeme yapılmaz.

Bu çerçevede, öğretmenlere ikinci görev olarak verilen okul müdürlüğü veya okul müdür yardımcılığı görevlerinin kadroya dayalı görevlendirme olmaması nedeniyle, müdür veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilen öğretmenler yüksek olan yan ödemelerden yararlanmakta ve kendilerine ayrıca ikinci görev aylığı ödenmemektedir. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.