Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlarla İlgili Mağduriyetleri İçin Başvuru

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlarla İlgili Mağduriyetleri İçin Başvuru

Memur-Sen tarafından MSK.00.052/09.11/120 sayılı Devlet Memurlarının Zam ve Tazminatları konulu 8 Mayıs 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Bilindiği gibi kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları, yasal ve idari düzenlemeler yanında 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında iki yılda bir gerçekleştirilen Toplu Sözleşme süreci ve sonucunda ortaya çıkan Toplu Sözleşme metniyle belirlenmekte ve uygulanmaktadır.

Devlet Memurlarının mali hakları arasında ve bordrolarında yer alan unsurların birçoğunu içinde barındıran ve özellikle de yararlanılacak Zam ve Tazminatların niteliğini, kapsamını, oranını, tutarını ve yararlanma şekline ilişkin hükümleri belirleyen ve içeren 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar 2006 yılından bugüne aynı şekilde ve içerikle uygulanmakta, söz konusu kararın içeriğinde zaman zaman bazı ekleme ve çıkarma yapılarak kısmi değişiklikler gerçekleştirilmiştir.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.