Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Verildi

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Verildi

Kamuajans.Com – 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Verildi. İYİ Parti Milletvekilleri İsmail Koncuk ve Fahrettin Yokuş Tarafından 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Verildi.

MADDE 1- Kariyer kadro olarak bilinen ve eğitim durumu, mesleğe alınma ve yetiştirilmeleri hemen hemen aynı olan uzman / dcnetmcnlerin ck gösterge, zam ve tazminatlardan oluşan farkların giderilmesi ve hakkaniyete uygun özlük haklarına kavuşturulması amaçlanmıştır.

MADDE 2- Kamu kuramlarında görev yapan benzer özelliklere sahip kariyer kadrolar arasında var olan eşitsizliğin giderilmesi amaçlanmıştır.

MADDE 3- Anayasamıza göre idare bir bütün olduğundan bir uzmanın / denetmenin Merkezde veya Taşrada görev yapması uzmanlık vasfını değiştirmeyeceğinden kariyer kadrolar arasında MERKEZ - TAŞRA AYRIMININ KALDIRILMASI ile bu kadroların arasında var olan ck gösterge, zam ve tazminatların eşitlenmesi amaçlanmıştır.

MADDE 4- Yürürlük maddesidir.

MADDE 5- Yürütme maddesidir

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.