COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler

COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler

Kamuajans.com – COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler konulu 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 22 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete’dc yayımlanmıştır.

COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın, Bakanlığımız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında söz konusu Genelge kapsamında uygulanacak esnek çalışma, aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

1- Dönüşümlü çalışma, uzaktan çalışma veya her iki esnek çalışma yöntemi birlikte uygulanabilecektir.

2- Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma sürelerinin belirlenmesi;

• Bakanlık Merkez Teşkilatı birimlerinde birim amirlerinin,

• Bakanlık Taşra Teşkilatı birimlerinde il müdürünün,

• Bakanlık bağlı ve ilgili kuruluşları ile bunlara bağlı taşra teşkilatında bağlı/ilgili kuruluş en üst amirinin,

• Yurtdışı Teşkilatında ilgili misyon şefi ile koordine edilerek Dış İlişkiler Genci Müdürü’nün yetkisinde olacaktır.

3- Merkez teşkilatlarında daire başkanı ve üstü yöneticilik görevlerini yürütenler, taşra teşkilatlarında ise şube/kuruluş/merkez müdürü, dengi ve üstü yöneticilik görevlerini yürütenler ile sundukları hizmete duyulan kritik ihtiyaç sebebiyle sosyal hizmet kuruluşlarında ve bakım hizmetlerinde (çocuk, engelli, kadın, yaşlı) görevli personel esnek çalışma kapsamı dışında olacaktır.

4- Esnek çalışma kapsamına alman personelin belirlenen usul ve esaslara aykırı davranması halinde esnek çalışma sona erecektir.

5- Dönüşümlü/uzaktan çalışanlar, yetkili amirlerinin izni dışında görev mahallini terk etmeyecek ve hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu anda görev yerlerinde hazır bulunacaklardır.

6- Esnek çalışanlar görev ve sorumluluklarını süresi içinde ve gerektiği gibi yerine getireceğini kabul ve taahhüt etmiş sayılacak, belirlenen usul ve esaslara aykırı davrananların ve getirilen yükümlülüklere uymayanların idari sorumlulukları saklı olacaktır. 

7- Esnek çalışma yöntemlerinden yararlananlar, yetkili amirlerince erişilebilir ve ulaşılabilir olmak zorundadır.

8- Esnek çalışma kapsamına alınacak personelin ve esnek çalışma yönteminin belirlenmesinde yetkili olan amirler, hizmetin aksamadan yürütülmesi için personel koordinasyonunu sağlamakla sorumludurlar.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.