Bylock Kullanan 180 Bin Kişinin Şifresi Deşifre Edildi

Bylock Kullanan 180 Bin Kişinin Şifresi Deşifre Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da, Merinos Parkı'nda gerçekleştirilen AK Parti'nin bayramlaşma programına katıldı. Müezzinoğlu, darbe girişimi sonrası ortaya çıkan, FETÖ üyelerinin kullandığı şifreli sistem ByLock'la ilgili de açıklama yaptı. Bakan, 180 bine yakın kullanıcıdan yarısının şifresinin kırıldığını söyledi.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, milleti merkeze alan bir anlayışa sahip olduklarını dile getirdi. Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Darbeye kalkışanlar, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı dize getiririz', 'Daha önce onlarca defa yaptığımızı yine yaparız' zannettiler. Halbuki karşılarında bir Recep Tayyip Erdoğan, milletin değerleriyle yürüyen, milletin ortak aklının, değerlerinin, hayalleri ve hedeflerinin öncülüğünü yapan bir lider vardı. O gün hainler, tuzak kuranlar, kapalı kapılar arkasında plan yapanlar şunu unutmuştu. Milletle beraber yürüyen güçlü bir lider vardı. Türkiye'nin, bu milletin kaderiyle oynamak isteyen kim varsa, hangi hain, tuzak kurucu, çukur kazıcı varsa bilsin ki Recep Tayyip Erdoğan var, büyük Türk milleti var. Asla onlara pabuç bırakmayacak ve Türkiye'de hiçbir şey onların istediği gibi, eskisi gibi olmayacak."

ByLOCK AÇIKLAMASI

Kamuda açığa almalarda "Mağdur oldum" diyen herkese kapının açık olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şunları söyledi:

ByLock denilen şifreli sisteme girmiş 180 bine yakın kullanıcının henüz daha yarısının şifresi kırılabildi. Diğer şifrelerin yarısı kırılıp da 'Acaba yine hangi tuzaklar var' kısmını devlete ve millete bedel olarak ödetemeyiz. Milleti ve devleti merkeze alan ve bu ağır depremin artçı depremlerini milletimize yaşatmadan, kısmi mağduriyetler olabilir. Onlar şunu bilsin ki devlet var, adil yöneticiler var. O adil yöneticiler, mutlaka onların hakkını biraz geç de olsa teslim edecektir. Geçici sürelik mağduriyetleri sorun yapmak, bu milletin değerleriyle vatan, millet, bayrak sevgisiyle örtüştürmekte zorlanırız. Biz hep birlikte hızla normalleşen ve hızla büyük hedeflere yürüyen bir yolculuğu yapmak zorundayız."

ALA: DARBE TEŞEBBÜSÜ BİLE OLMAMALI

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da AK Parti'nin iktidara gelmesine kadar her darbe girişiminin sonuca ulaştığını söyleyerek, "2002'den bu yana bütün darbe girişimleri akamete uğramış, teşebbüs aşamasında kalmıştır. Burada bizim birlikteliğimiz, çok önemli bir faktör olmuştur. Sistemi öyle bir değiştirmeliyiz, demokrasimizi öyle bir kurumsallaştırmalıyız ki artık bu saatten sonra Türkiye'de darbe teşebbüsü bile olamamalı. Neden İngiltere, Almanya, Fransa'da darbenin teşebbüsü bile olamıyor da Türkiye'de oluyor? İşte biz, reformlarla bu sistemi öyle bir dönüştürmeliyiz ki artık darbenin 'mesela'sı bile olmamalı bu ülkede. Çünkü çok ağır bedeller ödüyoruz. Kuralları, kurumları demokratikleştirmeli ve hepsini birden öyle kurumsallaştırmalıyız ki bir daha Talat Aydemir bile mezarından çıkıp gelse 'Artık bu ülke darbe yapma imkanı ortadan kalkmış, yapacak bir şey yok' demeli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve Ala, partililerle bayramlaştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.