Bordro Mahkumları Maaşını Almadan Vergisini Ödüyor

Bordro Mahkumları Maaşını Almadan Vergisini Ödüyor

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bir an önce tüm çalışanları kapsayacak şekilde çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Nisan ayında Sayın Cumhurbaşkanı İle görüştüm ve kendisi “TBMM’ye getireceğim” dedi ama henüz ses yok. Bizim bu konuda çalışmamız var. Bu çalışma üzerinden yol alınabilir. Emekli olacak arkadaşlarımız var ve bunu bekliyorlar. 3600 ek göstergenin çıkması ekonomik bir darboğaz yaratmaz. Bu kanun çıkarsa emekli ve memurlar aldıkları parayı çarşıya, pazara harcamayacak ve ekonomiyi canlandıracaklar. Piyasaya bu vasıtayla para sürülmüş olacak. Vergi dilimi kanayan bir yara. Adaletli bir sistem ne yazık ki tesis edilemedi. Bordro mahkumları maaşını almadan vergisini veriyor. Burada adaleti, hakkaniyeti yakalamak lazım. Vergi oranları yüzde 15’ sabitlenebilir” dedi.

“Türkiye’nin vergi rekortmeni emin olun çalışanlardır. Burada yeni ve hakkaniyetli bir sistem olmalı ve memurlar bu yükten kurtarılmalı” şeklinde açıklamasını sürdüren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmelilerin sorunlarını yakından takip ettiğimizi, her platformda dile getirdiğimizi, tek çıkar yolun kadro olduğunu vurgulayarak, ”ücretli öğretmen, vekil ene, hemşire imam olur mu? Bunu kabul etmiyoruz. İş güvencesinin olmadığı bir sisteme hayır diyoruz. Saadet öğretmenin intiharı bir ibrettir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.