Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)den Ayrılma Dilekçesi

Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)den Ayrılma Dilekçesi

Memurlar - Bilindiği gibi 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi devreye girdik. Buna göre 45 yaşın altındaki tüm kamu çalışanlarından Nisan ve Mayıs aylarında maaşlarının % 3 ü oranında kesinti yapılacaktır.

KamuAjans.Com - Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) 2017 ocak itibariyle yürürlüğe giren bir düzenleme. Bu düzenlemeyle çalışanların maaşlarından belirli miktarlarda kesintiler yapılarak özel bireysel emeklilik sigoratsı yaptırması zorunlu hale getiriliyor. Ancak sisteme dahil olmak istemezseniz ilk iki aya içerisinde dilekçe vererek sistemden ayrılabiliyorsunuz.

Bireyse Emeklilik Sistemi (BES)den vazgeçmek ve ödediği kesintileri geri almak isteyen memurların kurumlarına dilekçe  yazması gerekir. Dilekçe ile hem zorunlu olarak katılmak zorunda olduğu sistemden ayrılmış olacak hem de maaşından yapılmış olan kesintiyi geri almış olacak. Ancak kendisine ödenen (bireysel emeklilik sistemine eklenen) miktarda devlete geri iade olacak.

1 Nisan'dan itibaren kamu kuruluşlarında zorunlu olarak başlayan zorunlu bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak isteyen kamu görevlileri 2 ay sonra bu sistemin dışına çıkabilecekler. Haziran ayından itibaren sistemden çıkılabilecek ancak devletin ödediği prim geri alınacak. Memurdan kesilen kesinti ise memura geri ödenecek.

Aylardır süregelen Bireyse Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasına kamu kurumlarında 1 Nisan itibariyle başlanıyor. Ancak ilgili kanun her memuru bu sistemin içerisine dahil ederken isteyen kamu görevlisinin de bu sistemden ayrılmasına olanak sağladı.  Memurlar sistemden vazgeçme işlemini tamamlaması yazacağı bir dilekçe ile gerçekleşecektir.

Kamu görevlisi Bireyse Emeklilik Sistemine dahil edildikten sonra 2 ay ay bu sistemin içinde kalmak zorundadır. Ancak 2 ay bittikten sonra hem sistemden kendi rızasıyla çıkabilmekte hem de kendisinden yapılan kesintiyi de geri alabilmektedir.

BES ayrılık dilekçesi;

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)den vazgeçmek ve ödediği kesintileri geri almak isteyen memurların kurumlarına yazması gereken dilekçe örneği;


...........MÜDÜRLÜĞÜNE 

         Kurumumuzda ....................... olarak görev yapmaktayım. .../..../...... tarihinden itibaren 6740 sayılı Kanunla değişik 4632 sayılı kanun ve bu kanununun uygulanmasına dair yönetmelik hükümlerine göre, bireysel emeklilik sözleşmesiyle emeklilik planına otomatik olarak dahil edildim.

 

 Bireysel emeklilik kapsamından ayrılmak istiyorum. Gerek Kanun gerekse bu konuyla ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde ayrılma işlemimin yapılması ve kesilen aidat tutarlarının tarafıma iadesi hususunda ;

Gereğini bilgilerinize arz ederim. 

İmza 

Ad Soyad

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.