Bazı Müfettişliklere Atanma Şartlarında Değişiklik

Bazı Müfettişliklere Atanma Şartlarında Değişiklik

Kamuajans.com - OHAL uygulamaları kapsamında çıkarılan 694 sayılı KHK, bazı müfettişliklere atanmada aranan şartları üç yıllık süre için değiştirdi. 25 Ağustos 2017 tarihinden itibaren üç yıl süreyle; Mülkiye müfettişliğine, HSK müfettişliğine ve adalet müfettişliğine atamada aranan şartlar farklı olacak.

Kamujans.com - Mülkiye müfettişliğine atama, HSK Kurul müfettişliğine atama ve Adalet müfettişliğine atama şartlarında değişiklik yapıldı.

Mülkiye müfettişliğine atama

1700 sayılı Dâhiliye Memurları Kanununa geçici madde eklendi

Buna göre, 25 Ağustos 2017 tarihinden itibaren üç yıl süreyle “mülkiye müfettişliğine” yapılacak atamalarda yaş sınırı şartı, “kırkbeş yaşını doldurmamış olmak” şeklinde uygulanacak.


HSK Kurul müfettişliğine atama

6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununa geçici madde eklendi

Buna göre, 25 Ağustos 2017 tarihinden itibaren üç yıl süreyle “Kurul müfettişliğine” yapılacak atamalarda, hâkimlik ve savcılık mesleğinde fiilen en az beş yıl görev yapmış olma şartı “hâkimlik ve savcılık mesleğinde fiilen en az beş yıl görev yapmış olma” şeklinde uygulanacak.


Adalet müfettişliğine atama

2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununa geçici madde eklendi

Buna göre, 25 Ağustos 2017 tarihinden itibaren üç yıl süreyle” adalet müfettişliğine” yapılacak atamalarda,  hâkimlik ve savcılık mesleğinde fiilen en az beş yıl görev yapmış olma şartı “hâkimlik ve savcılık mesleğinde fiilen en az beş yıl görev yapmış olma” şeklinde uygulanacak. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.