Bazı Kariyer Mesleklere Özel Sınavla Atama Yapılacak

Bazı Kariyer Mesleklere Özel Sınavla Atama Yapılacak

12 Haziran 2019 yayımlanan 7176 sayılı “Bazı Kanunlar İle 635 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”da, iki kariyer mesleğe özel sınavla atanma yapılmasına imkan veren düzenleme de yer aldı.

Yapılan düzenlemeye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında bulunan ve sınav tarihi itibarıyla en az üç yıl görev yapan Devlet memurları,  beş yıl içinde iki defa yapılabilecek olan sınavlarda başarılı olmaları durumunda, kurumlarında Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı kadrolarına atanacak.


Kimler yararlanacak?

Özel sınav uygulaması ile Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı kadrolarına atanma imkanından yararlanabilmek için;

-Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında bulunmak gerekecek.

-Yapılacak sınav tarihi itibarıyla ilgili kurumlarda en az üç yıl görev yapmış olmak gerekecek.

-Yapılacak sınav tarihi itibarıyla son üç yıl içinde aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak gerekecek.

-Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı olabilmek için mevzuatında öngörülen şartlardan, yaş ve öğrenim alanı şartları dışındaki şartları taşımak gerekecek.

-Hangi kadrolarda olanların sınavlara girebileceği ile sınava ilişkin usul ve esaslar, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek.

-Bugünden itibaren 5 yıl içinde, en fazla iki sınav açılabilecek.

-Sınavda başarılı olanlar, kurumlarında Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı kadrolarına atanacak.


Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarına daha sonra geçecek olanların durumu

Gelir Uzmanı ve Defterdarlık Uzmanı kadrolarına ilgili kurum personeli arasından özel sınavla atama yapılması uygulamasının 5 yıl içinde yapılacak iki sınavı kapsadığından ve sınava girebilmek için ilgili kurumda sınav tarihi itibariyle en az 3 yıl görev yapma şartı arandığından, sınavın birisinin 5 yıl sonra yapılacağını varsaydığımızda, önümüzdeki iki yıl içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarına naklen veya ilk defa atanacak olanların da bu imkandan yararlanmasının mümkün olabileceğini düşünmekteyiz.

Bugün yürürlüğe giren düzenleme şöyle

"GEÇİCİ MADDE 1 – Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı kadrolarında bulunan ve sınav tarihi itibarıyla en az üç yıl görev yapan, uyarma ve kınama hariç son üç yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan, Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı olabilmek için yaş ve öğrenim alanı şartları hariç mevzuatında öngörülen diğer şartları taşıyan personelden; usul ve esasları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenerek kadrolarında bulundukları Kurum tarafından bu maddenin yayımı tarihinden itibaren, beş yıl içinde iki defa yapılacak sınavda başarılı olanlar, kurumlarında Defterdarlık Uzmanı ve Gelir Uzmanı kadrolarına atanırlar."

memurunyeri.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.