AYM'nin Eski Kararı Özelinde İhraç Edilenlerin Durumu

AYM'nin Eski Kararı Özelinde İhraç Edilenlerin Durumu

Kamuajans.com - Anayasa Mahkemesi'nin 1990 tarihli kararları özelinde, 1 Eylül 2016 tarihi itibariyle ihraç edilenlerin durumu nedir?

1990 tarihli kararda, İptali istenen hüküm şu şekildedir:

<br />

"Olağanüstü hal ilan edilen illerde ve olağanüstü halin devamı süresince Olağanüstü Hal Bölge Valisi;<br />

<br type="_moz" />

a) Görev alanı içindeki illerde güvenlik, asayiş ve kamu düzeni bakımından çalışmalarında sakınca görülen ve hizmetlerinden yararlanılamayan kamu personelinin yer değiştirmesini veya görev alanı dışında geçici veya sürekli olarak görevlendirilmesini ilgili kurum veya kuruluştan isteyebilir. Bu istekleri derhal yerine getirilir. Bu personel hakkında kendi özel kanunlarındaki hükümler uygulanır."

<br />

Anayasa Mahkemesi bu iptal istemine ilişkin olarak, 1990 yılında verdiği karar şu şekildedir:

<br />

"Maddenin (a) bendi ile getirilen kural "olağanüstü hal süresince", "olağanüstü halin gerekli kıldığı konularda" ve "olağanüstü hal ilan edilen illerde uygulanmak üzere" çıkarılmıştır. Bu nedenle olağanüstü hal KHK kuralı niteliğinde olduğundan bu bende yönelik istemin yetkisizlik nedeniyle reddi gerekir. <br />

<br />

<strong><a href="http://www.kararlaryeni.anayasa.gov.tr/Karar/Content/b63623ef-1e8b-45d2-9641-26075a2496f5?excludeGerekce=False&wordsOnly=False">KARARIN TAM METNİ</a></strong>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.