Aylık 2000 Lira İlave Ek Ödeme Verilen Bazı Memurlar

Aylık 2000 Lira İlave Ek Ödeme Verilen Bazı Memurlar

Kamuajans.com - Kamu çalışanlarından bazılarına her ay net 2047 TL’ye kadar olan tutarda ilave ek ödeme yapılabiliyor. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan düzenleme hükümlerine göre;

Kamuajans.com -Cumhurbaşkanının yakın koruma hizmetlerinde ve makam hizmetlerinde görev yapan personele, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının yakın koruma hizmetlerinde ve makam hizmetlerinde görev yapan personele, Başbakanın yakın koruma hizmetlerinde ve makam hizmetlerinde görev yapan personele ilave ek ödeme yapılabiliyor.


İlave ek ödemenin miktarı

Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakanın yakın koruma ve makam hizmetlerinde görev yapan personele ödenecek ilave ek ödemenin aylık brüt miktarı, en yüksek Devlet memuru aylığının %200’üne kadar olabilmektedir.

Bu kapsamdaki personele yapılacak ek ödeme oranını belirleme konusundaki yetki ise ilgisine göre Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakana verilmiştir.

Ödenecek ilave ek ödemeden sadece damga vergisi kesildiğinden, bu ödemenin 2018 yılının ilk yarısındaki aylık net miktarı 2.047 TL kadar olabilmektedir. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.