ASDEP Personelinin Bekleyişi Devam Ediyor

ASDEP Personelinin Bekleyişi Devam Ediyor

ASDEP programı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Uzun süredir beklenen 4 bin ASDEP Personeli alımı için son yapılan açıklamalara harici yeni bir açıklama yapılmadı. 4 bin ASDEP Personelinin ne zaman alınacağı ilanın ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor.

ASDEP, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden (eğitim, sağlık, istihdam vs.) yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada " Programla, hizmetlerin tüm ihtiyaç grupları için ulaşılabilir olması, sosyal hizmete ihtiyacı olan bireylerin öncelikle yaşadıkları ortamda kendilerine yeterli hale gelmesi, sosyal hizmet ve yardıma ihtiyaç duyan aileye yerinde, etkili ve yaygın bir hizmet sağlanacaktır. Şu ana kadar 3.000 ASDEP personeli istihdam edilmiştir. Önümüzdeki dönemde 4.000 personelin daha istihdam edilmesi, mevzuat altyapısının ve belli bir aşamaya gelinen bilgi işlem altyapısının tamamlanmasıyla Programın ülke çapında etkin bir şekilde uygulanması sağlanacaktır. " ifadeleri kullanılmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ''ASDEP görevlilerimiz ile bugüne kadar 1 milyonu aşkın hanede yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımızla görüşme yaptık. Hem sosyal hizmet merkezi sayımızı hem de ASDEP personel sayımızı artırarak hizmetlerimizi daha da yaygınlaştırmaya ve ziyaret edilen hane sayısını 2019 yılında muhtarlarımızın da desteğini alarak 2 milyonun üstüne çıkaracağız.'' demişti.

‘’Her aileye bir sosyal hizmet uzmanı’’ sloganıyla yola çıkan  Asdep için 2018 yılı içinde alımların yapılacağı açıklanmıştı. Ancak yapılan açıklamaların üzerinden aylar geçtive halen ilan yayımlanmadı. Adaylar ilanın yayımlanmasını bekliyor. Bu konuyla ilgili yetkililerden açıklama bekliyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.