Artık Sözleşmelilere Kadro Verilmelidir

Artık Sözleşmelilere Kadro Verilmelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamuda faklı statüde çalışanların beklentilerini dile getirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “2018 yılında 4/C’li geçici personelin 4/B’li sözleşmeli statüye, taşeron çalışanlarının ise daimî işçi kadrolarına geçirilmesi kararıyla, çalışma hayatında iş güvencesinin güçlendirilmesi yolunda büyük bir adım atılmış olması nedeniyle mutlu olduk. Mücadelemiz ve arzumuz bütün 4/B’li, 5393 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun gibi farklı mevzuat hükümlerince uygulanan güvencesiz istihdam modellerinin kaldırılması ve tüm personelin iş güvencesine kavuşturulması yolundadır” dedi.

”Sözleşmelilere kadro artık ötelenmemelidir” diyen Kahveci, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bu insanlar zorda. Aile bütünlükleri parçalanıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Sözleşmeli çalışma asla ama asla doğru değil ve bu sistemi kabul etmek mümkün değildir. Daha önce sözleşmelilere kadro verildi, yine verilebilir. KPDK toplantısında bu konuları gündeme getirdik ve “bu insanlar kadro almalıdır” dedik. Aile bütünlüğü tesis edilmelidir, bu anayasa hükmüdür. Kamuda onlarca isim altında istihdam modeli var. Bunların hepsi geride bırakılmalıdır. Vekil ebe ya da vekil hemşire vekil imam ne demek? İnsanlar geleceğe endişe içinde bakmamalı ve kadroları tahsis edilmelidir. Kamuda çalışan yardımcı hizmetler sınıfından arkadaşlar var. Kendi görevlerini yapamıyorlar başka alanlarda çalıştırılıyorlar. Bu insanlara memur kadrosunu neden vermiyoruz? Bu insanları motive etmek gerek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.