Afet ve Acil Durum Önleme ve Müdahale (AFADÖM) Bakanlığı Kurulacak

Afet ve Acil Durum Önleme ve Müdahale (AFADÖM) Bakanlığı Kurulacak

Kamuajans.com - Bilindiği üzere Türkiye’de Belediyelerde çalışan itfaiyeciler, AFAD Müdahale Dairesi Başkanlığında çalışan arama kurtarma teknikerleri, Devlet Hava Meydanlarında çalışan ARFF memurları ve diğer kamu kurumlarında çalışan yangınla mücadele ve kurtarma personelleri aynı işleri yapmaktadır.

Kamuajans.com - Edinilen bilgiye göre bakanlar kurulu afet ve acil durum önleme ve müdahale kurumlarını yeni kurulacak bir bakanlık çatısı altında toplanmayı planlanmaktadır. Yeni kurulacak bakanlığın yönetim şablonu şudur: 


AFET VE ACİL DURUM ÖNLEME VE MÜDAHALE(AFADÖM) BAKANLIĞI

1.)   Müdahale Dairesi Başkanlığı

-Arama-kurtarma birimi

-İtfaiye (söndürmek) birimi 

-KBRN Birimi

-Su altı arama-kurtarma birimi

-Köpekli arama-kurtarma(K9) birimi

-…… ihtiyaca göre diğer birimler

2.)  Önleme Dairesi Başkanlığı

3.)   Lojistik ve Destek Dairesi Başkanlığı

4.)   Eğitim İşleri Dairesi Başkanlığı

5.)   Personel Dairesi Başkanlığı

6.)  …. İhtiyaca Göre Diğer Daire Başkanlıkları

Bakanlar kurulu tüm afet ve acil durum önleme ve müdahale kurumlarını tek çatı altında toplayarak kurumlar arası kopukluğu önlemeyi ve kurum çalışanları arasında birlik sağlamayı amaçlamaktadır.

Türkiye’de ki tüm afet ve acil durum önleme ve müdahale kurum çalışanlarının gözü kulağı önümüzdeki günlerde toplanması planlanan bakanlar kurulu toplantısındadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.